Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας,  είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι.

Ειδικότερα, η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη κατά πλειοψηφία. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βίασε τους δύο από τους τέσσερις καταγγέλοντες. Κηρύχθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (4-3) για την πράξη του δεύτερου καταγγέλλοντα και κατά πλειοψηφία (5-2) για τον τρίτο καταγγέλλοντα.

Επίσης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2) για την πρώτη πράξη, ενώ ως προς τον καταγγέλλοντα ο οποίος δεν προσήλθε για να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου, τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατά πλειοψηφία (4-3) υιοθέτησαν την άποψη του εισαγγελέα για το ανυποστήρικτο της κατηγορίας και απάλλαξαν τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα είναι και οι τρεις καταγγέλλοντες, ενώ κόσμος ανέμενε την εκφώνηση της απόφασης έξω από την αίθουσα καθώς δεν υπάρχουν επαρκή καθίσματα για την κάλυψη των αναγκών.

Παράλληλα, πέρα από τον αδελφό του κατηγορούμενου, Γ. Λιγνάδη, και την πρώην υφυπουργό Ελένη Κούρκουλα, παρευρίσκονται η βουλευτής Συριζα Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής Μέρα25, Κλέων Γρηγοριάδης.

Στο σημείο αυτό ξεκινά η αγόρευση της υπεράσπισης για την αναγνώριση ελαφρυντικών στο πρόσωπο του κατηγορούμενου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εισήγηση του εισαγγελέα.

Valuenews.gr

Το άρθρο Ένοχος για δύο βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.