Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοινώσεις περί «εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό μπάσκετ» τις τελευταίες μέρες και ο ΕΣΑΚΕ τις στέλνει στον εισαγγελέα με την Ένωση να κινδυνεύει με αφαίρεση έξι βαθμών και πρόστιμο έως 100.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και η νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ θα στείλουν στον αθλητικό δικαστή τον φάκελο με τις δύο ανακοινώσεις της ομάδας του Μάκη Αγγελόπουλου, με τα πράγματα να δείχνουν αρκετά σοβαρά.

Παράλληλα, μέσα στη μέρα η ομοσπονδία θα καταθέσει φάκελο με τις ανακοινώσεις της ΚΑΕ στον εισαγγελέα για διερεύνηση των καταγγελιών.

Αυτό σημαίνει πως, σύμφωνα με το άρθρο 75 του κανονισμού πρωταθλήματος, η δυσφήμηση του αθλήματος (κάθε πράξη, ενέργεια ή παράλειψη που δυσφημεί το άθλημα στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου, λόγω της προβολής/δημοσιότητας που έλαβε το εκάστοτε περιστατικό) από ομάδα μέλος του ΕΣΑΚΕ, τιμωρείται αφαίρεση 2-6 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος με χρηματικό πρόστιμο από 10.000 έως 100.000 Ευρώ.

Το άρθρο ΑΕΚ | «Εγκληματική οργάνωση στο μπάσκετ». Κινδυνεύει με -6 και 100.000 ευρώ πρόστιμο εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.