Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε εμπορικό κέντρο στην Κοπεγχάγη, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, ενώ πολλοί είναι και οι τραυματίες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Υπάρχουν θύματα, ανέφερε νωρίτερα η αστυνομία της Δανίας, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για νεκρούς ή τραυματίες.

Ο ύποπτος που έχει συλληφθεί είναι 22χρονος Δανός. Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός, είπε ο αστυνομικός διευθυντής Σόρεν Τόμασεν. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

The man guilty of shooting multiple people in Copenhagen shopping mall pic.twitter.com/M6dopJCCbD

— (@WarReadyyy) July 3, 2022

Όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, περίπου 100 άνθρωποι έτρεξαν να φύγουν από το εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το εμπορικό κέντρο Field’s, στη συνοικία Άμαγκερ, βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης. Λειτουργεί από το 2004 και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στη Δανία.

«Πολύ σοβαρό» χαρακτήρισε το συμβάν με τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Field’s η δήμαρχος της Κοπεγχάγης Σόφι Χ. Άντερσεν. «Δεν ξέρουμε ακόμη με ακρίβεια πόσοι τραυματίστηκαν ή πέθαναν, όμως είναι πολύ σοβαρό», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter. Η δήμαρχος είπε ότι συγκροτήθηκε ένα κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων.

LATEST on the #Copenhagen shopping mall shooting

The arrested 22-year-old man (see pic below) has been described as “an ethnic Dane”, had mental health issues and there is NO indication of a terror motive, police chief Soeren Thomassen said#Fieldshttps://t.co/0PatntLkto pic.twitter.com/gAa38Zj4zS

— Ioannis E Kolovos (@ioannisekolovos) July 4, 2022

Terror in Copenhagen. #terror #fields #copenhagen pic.twitter.com/NbXORYCYwA

— Presse-fotos.dk (@pressefotosdk) July 3, 2022

Η Έμιλι Γιέπεσεν και η Άστριντ Κόφεντ Γιόργκεσεν, 20 ετών και οι δύο, βρίσκονταν μέσα στο Field’s όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. «Δεν καταλάβαινες τι συνέβαινε. Ξαφνικά επικράτησε χάος. Είχαμε καθίσει για να φάμε και ξαφνικά είδαμε ανθρώπους να τρέχουν. Αρχικά σκεφτήκαμε, γιατί τρέχουν αυτοί; Και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς», είπε η Γιέπεσεν.

«Όλοι όσοι βρίσκομασταν στο εστιατόριο στριμωχτήκαμε στην κουζίνα και μετά ακούσαμε τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς», είπε η φίλη της.

Στα πλάνα που πρόβαλαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται πολλοί άνθρωποι να τρέχουν για να βγουν έξω από το Field’s.

A frantic scene inside a #Copenhagen shopping mall after several people were shot today. Copenhagen police said that one person has been arrested in connection with the shooting at the Field’s shopping mall, which is close to the city’s airport. #Denmark pic.twitter.com/nQe2qYDLCf

— Shaquille Omari (@shaq_omari) July 3, 2022

Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τη σύλληψη, ούτε πόσοι είναι οι τραυματίες. Συμβούλευσε μόνο όσους βρίσκονται μέσα στο Field’s να παραμείνουν στις θέσεις τους και να αναμένουν τη βοήθεια των αρχών.

Valuenews.gr

Το άρθρο Αιματηρή επίθεση στην Κοπεγχάγη |«Ψυχοπαθής ο δράστης, ακούγαμε πυροβολισμούς και τρέχαμε στις τουαλέτες» εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.