Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο νέος φωτισμός του ανελκυστήρα της Ακρόπολης, ο οποίος για πολλούς είναι πολύ πιο έντονος από αυτόν που θα έπρεπε, φτάνοντας

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του Κοσμοδρομίου, με τίτλο «Μία φωτεινή στέκα στην Ακρόπολη», πρόκειται για μία κατακόρυφη φωτεινή ράβδο, φωτεινότερη από τον ίδιο τον Παρθενώνα, η οποία αναρριχάται στον βράχο.

Όπως σχολίασε στο Twitter η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα:

«Γιατί τέτοιο μίσος για την Ακρόπολη; Εδώ και μια βδομάδα μαζί με το φωτισμό του μνημείου ανάβει και το φωτόσπαθο που βλέπετε στην εικόνα ώστε ο ανελκυστήρας Μενδώνη-Ιδρ. Ωνάση να φαίνεται από το διάστημα! Με ποια λογική; Με ποιανού απόφαση;».

Γιατί τέτοιο μίσος για την #Ακρόπολη; Εδώ και μια βδομάδα μαζί με το φωτισμό του μνημείου ανάβει και το φωτόσπαθο που βλέπετε στην εικόνα ώστε ο ανελκυστήρας #Μενδώνη-Ιδρ. Ωνάση να φαίνεται από το διάστημα!
Με ποια λογική; Με ποιανού απόφαση;https://t.co/jA1LAAp53x pic.twitter.com/6JyiuYwkUv

— Δέσποινα Κουτσούμπα (@dkutsumba) July 3, 2022

Αργότερα, μετά τις αντιδράσεις για την νέα φωτεινή παρέμβαση, ο φωτισμός έσβησε, με την Δ. Κουτσούμπα να σημειώνει:

«Στο μεταξύ σήμερα δεν άναψαν τα φώτα, και τώρα διαδίδουν ότι ήταν για… συντήρηση. περίεργο, η συντήρηση των ανελκυστήρων γίνεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο (συνήθως πολύ περισσότερο), οπότε γιατί μόνο τώρα άναψαν και μάλιστα για μια βδομάδα;».

Valuenews.gr

Το άρθρο Ακρόπολη| Αντιδράσεις για τον φωτισμό του ανελκυστήρα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.