Σύμφωνα με το ιρακινό υπουργείο Υγείας, έχουν καταγραφεί συνολικά δεκατρία κρούσματα χολέρας, με τα δέκα από αυτά να εμφανίζονται στη Σουλεϊμανίγια, στην αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν. Δύο κρούσματα καταγράφηκαν στην αλ Μουτάνα (νότια) και το δέκατο τρίτο στο Κιρκούκ (βόρεια).

Καθημερινά σημειώνεται αναζωπύρωση της μολυσματικής ασθένειας, που πάντως για την ώρα δεν έχει προκαλέσει κάποιον θάνατο, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι υγειονομικές αρχές.

Η χολέρα, είναι μια ασθένεια που προκαλεί οξεία διάρροια και αφυδάτωση και μπορεί να σκοτώσει μέσα σε ώρες ελλείψει θεραπείας, μολύνει μέσω της κατάποσης ή της απορρόφησης μολυσμένου νερού ή της βρώσης τροφίμων μολυσμένων από το βακτήριο vibrio cholerae.

Η ασθένεια εμφανίζεται συχνά σε κατοικημένες περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε πόσιμο νερό ή έλλειψη δικτύων αποχέτευσης.

Ακόμη 56 ύποπτα κρούσματα

Στην επαρχία Σουλεϊμανίγια, έχουν αναφερθεί ακόμη 56 ύποπτα κρούσματα και δείγματα αναλύονται σε εργαστήριο της Βαγδάτης, το μοναδικό στη χώρα που είναι σε θέση να κάνει διάγνωση.

Στη Σουλεϊμανίγια είχε να καταγραφεί κρούσμα χολέρας από το 2012.

«Περίπου 4.000 περιπτώσεις ασθενών με διάρροια και εμετό καταγράφηκαν σε νοσοκομεία στη Σουλεϊμανίγια», σύμφωνα με τον Δρ. Χαουράμι.

«Η χολέρα είναι φοβερή ασθένεια, αλλά μπορεί να θεραπευτεί πολύ εύκολα. Μπορούμε να σώσουμε ζωές σε μερικές ώρες», διαβεβαίωσε.

ValueNews.gr

Το άρθρο Ανησυχία στο Ιράκ| Δεκατρία κρούσματα χολέρας εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.