Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα του Power Pass ανοίγει αύριο, Παρασκευή 17/6, με τους δικαιούχους να μπορούν να λάβουν αποζημιώσεις ύψους μέχρι και 600 ευρώ, με στόχο το ενεργειακό κόστος.

Ετσι, η κυβέρνηση συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για να καταπολεμήσει στο μέτρο του δυνατού το πρωτοφανές «κύμα» ενεργειακής ακρίβειας και να ανακουφίσει τα νοικοκυριά, κυρίως τα ευάλωτα.Η καταβολή των ποσών για το Power Pass αναμένεται να γίνει το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του Power Pass

Οι δικαιούχοι δεν θα εισάγουν τα στοιχεία για τις χρεώσεις με βάση την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αυτά θα διαβιβαστούν στην πλατφόρμα από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας.Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενίσχυση αφορά τον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων, καθώς και της μισθωμένης κατοικίας των παιδιών τους που σπουδάζουν.

Παραδείγματα για τις αποζημιώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα

Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 600 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 360 ευρώ.

Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.

Αν οι επιπλέον χρεώσεις είναι 1.000 ευρώ, η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ, ενώ ανΟι χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ.

Το άρθρο Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος | Ποιοι θα λάβουν έως και 600 ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.