Η παρουσία εκπροσώπων όλου του πολιτικού φάσματος στην τελετή ήταν η μεγαλύτερη δικαίωση για έναν πολιτικό που σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για την εθνική ενότητα και τη συναίνεση μέχρι την ημέρα που, 33 χρόνια πριν, δολοφονήθηκε άνανδρα από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

«Κρατάμε ψηλά για πάντα τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη… Το παράδειγμά του συνεχίζει να φωτίζει τη δημοκρατική μας ζωή και να την προστατεύει από κάθε απειλή, από τον εγκληματικό παραλογισμό της τρομοκρατίας και κάθε επιβουλής», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του για τα αποκαλυπτήρια της προτομής, ο Τ. Θεοδωρικάκος αναφέρει:

«Ειλικρινά θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας, να τοποθετήσετε προτομή του Παύλου Μπακογιάννη στο ‘Αλσος Παύλου Μπακογιάννη στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Γιατί, οι νεότερες γενιές πρέπει να έχουν την ευκαιρία να «γνωρίσουν», να μάθουν για τον Παύλο Μπακογιάννη, τον πολιτικό που αγωνίστηκε για την εθνική ενότητα.

Μια προσωπικότητα του πολιτικού μας βίου με σπουδαία συμβολή στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, του διχασμού που σημάδεψε για δεκαετίες την Ελλάδα, με αναφορές στην εμφύλια διαμάχη μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια στάση ζωής, που δυστυχώς πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή, πέφτοντας νεκρός από τα πυρά της 17Ν.

Το παράδειγμά του συνεχίζει να φωτίζει τη δημοκρατική μας ζωή και να την προστατεύει από κάθε απειλή, από τον εγκληματικό παραλογισμό της τρομοκρατίας και κάθε επιβουλής.

Συγχαρητήρια και πάλι για την πρωτοβουλία σας.

Γιατί η ισχυρή μνήμη είναι πλεονέκτημα για το μέλλον του τόπου μας».

Επίσης σε ανάρτηση του στα social media ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Ενόψει της σημερινής εκδήλωσης στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού: Ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε κορυφαία προσωπικότητα του πολιτικού μας βίου, με σπουδαία συμβολή στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και την υπέρβαση του εμφύλιου διχασμού, που σημάδεψε την Ελλάδα. Κρατάμε ψηλά για πάντα τη μνήμη του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Αποκαλυπτήρια προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Παλαιό Ψυχικό εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.