Ένα καινούργιο σκάνδαλο ήρθε στο φως μετά από σχετική έρευνα του τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης.
Αφορά μια εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη πανελλαδική δράση, που δραστηριοποιείται από το 2021 μέχρι σήμερα και “ειδικεύεται” σε ηλεκτρονικές απάτες.
Σε συντονισμένη και ευρεία αστυνομική επιχείρηση με την συνδρομή κι άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, που κορυφώθηκε στις 23 Ιουνίου στην Κόρινθο και στην Θήβα, συνελήφθησαν 5 μέλη της συμμορίας, ηλικίας 22 έως 32 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη με υπολογιστή, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα, πλαστογραφία, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων.
Στόχος των θρασύτατων κακοποιών ήταν συνήθως γιατροί, ιατρικά κέντρα και μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Σε καταυλισμό Ρομά το «στρατηγείο»

Σε έναν καταυλισμό Ρομά στο νομό Κορινθίας φαίνεται να είχαν το “στρατηγείο” τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας. Μάλιστα εκεί είχαν στήσει και το τηλεφωνικό κέντρο από όπου και καλούσαν τα θύματα. Ο καταυλισμός φυλασσόταν από μέλη τους που είχαν σκοπό την άμεση ειδοποίηση του «τηλεφωνικού κέντρου», που απαρτιζόταν από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, σε περίπτωση εμφάνισης διωκτικών άρχων.

Με τα κλοπιμαία έχτιζαν βίλες

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους διατέθηκε στο χτίσιμο δύο πολυτελέστατων οικημάτων στην Κόρινθο. Με τα υπόλοιπα χρήματα ζούσαν μια άνετη ζωή, διαφήμιζαν τη νυχτερινή τους διασκέδαση και προέβαιναν σε αγορές για την αναβάθμιση αυτοκινήτων μεγάλης ιπποδύναμης που κατείχαν.

Με ποια μέθοδο εξαπατούσαν τα θύματα

Τα μέλη της συμμορίας πλήρωναν κάποιους «συνεργάτες» με ποσά από 1.000 έως 1.500 ευρώ μετρητά για να αποκτήσουν τις τραπεζικές τους κάρτες. Στην Θήβα το δίκτυο της οργάνωσης ήταν υπεύθυνο για την εύρεση και αγορά των τραπεζικών καρτών από άτομα που λειτουργούσαν ως συνεργοί της συμμορίας και χρησιμοποιούνταν από τους συλληφθέντες σαν «όχημα» για την μεταφορά των χρημάτων που υπέκλεπταν από τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων στους λογαριασμούς των «συνεργατών» προκειμένου οι εγκέφαλοι της οργάνωσης να μην εντοπίζονται.

Βασική προϋπόθεση η κάθε τραπεζική κάρτα να ήταν συνδεδεμένη με ενεργό λογαριασμό e-banking και η πλήρης παραχώρηση του έλεγχου προς τα μέλη της Οργάνωσης.

Μετά την τέλεση της απάτης, με την καθοδήγηση των μελών της Οργάνωσης οι συνεργάτες της συμμορίας προέβαιναν σε ψευδή δήλωση κλοπής ή απώλειας από τον δικαιούχο στις Αρχές ή στα Τραπεζικά Ιδρύματα.

Πηγή:prwtothema

Το άρθρο Από διαδικτυακές απάτες έφτιαχναν ολόκληρες βίλες εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.