Αυτός δεν είναι αθλητής, είναι ο Spiderman! Διαπιστωμένο. Ο Αρμάντ Ντουμπλάντις διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 6μ.21 στο παγκόσμιο του στίβου στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Ο Σουηδός αθλητής, με το αδιανόητο 6μ,21μ. συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ και έγινε ο πρώτος εν ενεργεία αθλητής με χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο ανοικτού και κλειστού στίβου, Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και σε ευρωπαϊκό ανοικτού και κλειστού!

Ο Σουηδός κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και πλέον είναι ο εν ενεργεία κάτοχος του τίτλου και στις πέντε μεγάλες διοργανώσεις: Ολυμπιακοί Αγώνες, παγκόσμιο ανοιχτού και κλειστού, ευρωπαϊκό ανοιχτού και κλειστού)

Ο Ντουπλάντις στην πρώτη του προσπάθεια στα 6,21 πέρασε κάτω από τον πήχη, όμως στην δεύτερη διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ, περνώντας με άνεση και… αέρα.

Παράλληλα ο Ντουπλάντις ξεπέρασε και τον θρυλικό Σεργκέι Μπούμπκα, αφού πέρασε για 46η φορά τα 6 μέτρα, 

Το αργυρό πήγε στον Αμερικανό Νίλσεν που πέρασε με την πρώτη τα 5,94μ., ενώ ο Φιλιπινέζος Ερνεστ Ομπιέναπήρε το χάλκινο, χαρίζοντας το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της χώρας του στο άθλημα.

Το άρθρο Αρμάντ – Spiderman – Ντουμπλάντις, παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 6μ.21! (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.