Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι κάτοικοι του Σίδνεϊ οι οποίοι έλαβαν εντολή να φύγουν από τα σπίτια τους καθώς για τρίτη ημέρα η πόλη πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα τα νερά των ποταμών να έχουν καταπιεί ολόκληρες εκτάσεις γης αλλά και να έχει υπερχειλίσει το φράγμα της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας.

Περίπου 32.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους ή να είναι έτοιμοι να το πράξουν στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η Αυστραλία επηρεάζεται ιδιαίτερα από την κλιματική αλλαγή και στη χώρα καταγράφονται τακτικά περίοδοι ξηρασίας, καταστροφικές δασικές πυρκαγιές αλλά και ολοένα πιο έντονες πλημμύρες.

Σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσε ότι από χθες Κυριακή το βράδυ έχει βοηθήσει περισσότερους από 80 ανθρώπους.

Πολλοί πολίτες παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν πλημμυρισμένους δρόμους ή εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους από τα νερά.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι καταρρακτώδεις βροχές στη Νέα Νότια Ουαλία θα συνεχιστούν για τουλάχιστον 24 ώρες.

ValueNews.gr

Το άρθρο Αυστραλία | Για τρίτη ημέρα πλημμύρες – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.