Με την υπογραφή 11 διακρατικών και 17 επιχειρηματικών συμφωνιών επισφραγίστηκε η επίσκεψη του Πρίγκιπα Διαδόχου του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην χώρα μας.

Οι συνολικές επενδύσεις ξεπερνούν τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ενισχύεται οικονομικά και γεωπολιτικά ο ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Με τις συμφωνίες ενισχύεται η επιδίωξη της χώρας να καταστεί ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη, καθώς το Ριάντ είναι έτοιμο να προμηθεύσει με φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης για την ηλεκτρική διασύνδεση.

Ξεχωριστή σημασία αποδίδει η ελληνική πλευρά και στην συμφωνία που υπέγραψαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι μέτοχοι του project για το καλώδιο μεταφοράς δεδομένων από την Ασία στην Ευρώπη.

Συμφωνίες με ιδιωτικούς Ομίλους

Οι 16 επιχειρηματικές συμφωνίες που υπεγράφησαν χθες μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών ιδιωτικών Ομίλων επεκτείνονται και στους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών, της υδατοκαλλιέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, του πολιτισμού, των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων, των κατασκευών και της αμυντικής τεχνολογίας.

Η κυβέρνηση βλέπει την στρατηγική που ακολούθησε για την εμβάθυνση των σχέσεων με τις χώρες του Κόλπου αποδίδει καρπούς και αποφέρει απτά αποτελέσματα σε οικονομικό και γεωστρατηγικό αποτύπωμα.

Το άρθρο Αυτές είναι οι συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα με τον Σαουδάραβα Πρίγκιπα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.