Ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει με ανάρτησή του ότι διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία «πέραν αμφισβήτησης» ότι το 2015, κι εν μέσω συμμετοχής του σε κρίσιμα eurogroup, το κινητό του είχε πέσει θύμα του ίδιου λογισμικού.

«Πράγματι, τέτοιες καταγγελίες παρακολουθήσεων απαιτούν απάντηση από επίσημα χείλη. Είναι μια θλιβερή πρακτική που την γνωρίζω καλύτερα απ’ όσο θα ήθελα. [Όπως έχω δηλώσει δημόσια, τα αποδεικτικά στοιχεία παρακολούθησης του δικού μου τηλεφώνου είναι πέραν αμφισβήτησης.

Οφείλει η Κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις

Η καταγγελία ενός πολιτικού αρχηγού για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του εγείρει σοβαρές ανησυχίες και η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Αντίστοιχες καταγγελίες έχουν υπάρξει στο παρελθόν και από το ΚΚΕ και δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια απάντηση από την Πολιτεία.

Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει σχετική τροπολογία στο παρελθόν για την απαγόρευση προμήθειας, εμπορείας και εγκατάστασης λογισμικών κατασκοπείας πληροφοριακών συστημάτων, την οποία καλούμε την Κυβέρνηση να κάνει δεκτή και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να την στηρίξουν».

Το άρθρο Βαρουφάκης | Παρακολουθούσαν και το δικό μου κινητό επί ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.