Η γυναίκα- αράχνη της Κίνας που «τσέπωσε» 4 εκατομμύρια ευρώ, από μαιμού επενδυτικό πρόγραμμα που είχε στήσει στην πατρίδα της και ήταν καταζητούμενη της Interpol, συνελήφθη στο Γέρακα. 

Μάλιστα, από το 2019 που προσγειώθηκε στην Ελλάδα, άλλαζε συνεχώς σπίτια σε βόρεια και νότια προάστια προκειμένου να σβήνει τα ίχνη της ενώ κυκλοφορούσε με ακριβά οχήματα με φιμέ τζάμια. Ομως, δεν κατάφερε να γλιτώσει από τους αξιωματικούς του Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής και χθες το πρωί, συνελήφθη στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην περιοχή του Γέρακα.

Το κόλπο των 4 εκατομμυρίων

Σε βάρος της 40χρονης, για την οποία μάλιστα είχε ενδιαφερθεί και η κινεζική πρεσβεία, εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Κινεζικών Αρχών, για το αδίκημα της παράνομης λήψης καταθέσεων από το ευρύ κοινό με συγκαλυμμένη μορφή.

Ειδικότερα, κατηγορείται ότι κατασκεύασε επενδυτικό πρόγραμμα στη χώρα της και εξαπάτησε 340 άτομα, λαμβάνοντας παράνομα καταθέσεις αξίας άνω των -30,51- εκατομμυρίων CNY (4.000.000 ευρώ περίπου).

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

ValueNews.gr

Το άρθρο Γέρακας | Συνελήφθη γυναίκα από την Κίνα που ξεγέλασε 340 επενδυτές αποσπώντας τους 4 εκατ. ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.