Δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγίου Νικολάου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 46χρονου προπονητή πολεμικών τεχνών, o οποίος κατηγορείται για ασέλγεια κατά ανηλίκων μαθητών του. Πρόκειται για τον Ιωάννη Γερόντη του Γεωργίου και της Ζαμβίας που γεννήθηκε το 1976 στην Άγιο Νικόλαο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Όπως αναφέρεται μάλιστα, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου τηλεφωνικά στους αριθμούς 28410- 91410 και 28410-91413, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Υπενθυμίζει ότι, με βάση καταγγελίες και μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, ο προπονητής φέρεται να ζητούσε από κάποιους ανήλικους, τους οποίους προπονούσε, να του κάνουν μασάζ, ενώ εκείνος, όπως καταγγέλλεται, να παρακολουθούσε πορνό στο διαδίκτυο.

Αυτό εκτυλίσσονταν κυρίως στη διάρκεια ολιγοήμερων αποστολών του προπονητή και των αθλητών του στο πλαίσιο αγώνων εκτός Κρήτης. Ο προπονητής φέρεται να συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παράβαση του νόμου περί όπλων, ωστόσο ενώπιον της δικαιοσύνης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του αποδίδονται.

Το άρθρο Γερόντης, «καθηγητής» πολεμικών τεχνών | Κατηγορείται για ασέλγεια κατά των ανηλίκων μαθητών του (pic) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.