Ο Άδωνης Γεωργιάδης προχώρησε σε ανακοίνωση λέγοντας πως η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα πραγματοποιηθεί για τουλάχιστον ακόμη ένα εξάμηνο.
Όπως ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων γνωστοποίησε πως προωθείται τροπολογία, η οποία θα έρθει αύριο, Τρίτη στη Βουλή που θα προβλέπει ότι ο ΦΠΑ θα παραμείνει ως έχει στο 6%.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αντιδράσεις καθώς είχε γίνει γνωστό ότι οι μάσκες και τα αντισηπτικά περιλαμβάνονται στη λίστα των προϊόντων για τα οποία θα αυξανόταν ο ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου στο 24% από 6% που είναι σήμερα.

Συγκεκριμένα θα αυξανόταν στα εξής αγαθά:

στις μάσκες προστασίας,στα γάντια για την ιατρική (για την προστασία από ιούς και την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών – νοσοκομειακή και ιδιωτική χρήση),στο σαπούνικαι σε άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή,στα αντισηπτικά διαλύματα,στα αντισηπτικά μαντηλάκια και σε άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα.στην αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη η οποία προορίζεται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικώνη καθαρή αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη γεωργικής προέλευσης με αλκοολικό τίτλο 95% που διατίθεται εμφιαλωμένη στη λιανική πώληση.

Τελικά με παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στις μάσκες από 1η Ιουλίου.

Το άρθρο Γεωργιάδης| Δεν αυξάνεται ο ΦΠΑ στις μάσκες εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.