Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννη Γλύκας, μίλησε για την υπόθεση της Πάτρας και σημείωσε πως δεν είναι σίγουρος εάν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους είναι αρκετά ώστε να καταδικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Νέο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η 33χρονη κατηγορούμενη. Η ίδια συνεχίζεται και αρνείται τις κατηγορίες που την βαρένουν για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ο κος Γλύκας πως η ανάγκη ομολογίας είναι απαρχαιωμένη ποινική μέθοδος και δεν ακολουθείται πλέον.

«Είναι πολύ σημαντικό ποινικά το ότι δεν έχει περιγραφεί στο κατηγορητήριο ο τρόπος με τον οποίο φέρεται να προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού. Θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει μια υπερασπιστική μέθοδο από την πλευρά της κατηγορούμενης», σημείωσε ο κ. Γλύκας.

Έντονο προβληματισμό εξέφρασε σχετικά με τις κινήσεις της ανακρίτριας, καθώς ενώ είχε την υπόθεση για πέντε μήνες, δεν ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης.

«Έκλεισε ο φάκελος και όταν ήταν να προταθεί η παραπομπή στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, είχαμε την επιστροφή της υπόθεσης στην ανακρίτρια για την τάχιστη απολογία. Αυτό με ξενίζει», υπογράμμισε.

«Σημασία έχει τι θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Εκεί θα χρειαστούν αποδείξεις και καμία αμφιβολία. Θα είναι μια δίκη που θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον. Όπως είναι όμως τα πράγματα, δεν ξέρω εάν τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αρκετά για καταδίκη» πρόσθεσε.

Η θέση του Ιατροδικαστή Λέων

Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η μόνη περίπτωση να έχουμε διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις είναι όταν έχουμε μια πράξη ιατροδικαστική που να δηλώνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς.

«Οι γιατροί που κατέθεσαν γνωρίζουν τα πάντα και η εισαγγελία βάσει αυτών των επιστημονικών απόψεων ουσιαστικά προχώρησε στη δίωξη» τόνισε. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι στα δύο πρώτα παιδιά «ξεκινήσαμε διαφορετικά αλλά στη συνέχεια με ένα πόρισμα τεκμηριωμένο είχαμε μια άλλη αιτία θανάτου. Σε αυτήν την αιτία δεν διαφωνεί κανείς πλέον και συμφωνούν στην εγκληματική ενέργεια και τον ασφυκτικό θάνατο».

Διαβάστε επίσης:

Η ώρα της απολογίας| Ρούλα Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Υπόθεση Πισπιρίγκου| Δεύτερη «μαχαιριά» στη Ρούλα από τον Μάνο Δασκαλάκη

Δικηγόρος Πισπιρίγκου για Γρηγόρη Λέων| Περιφέρεται σε όλα τα κανάλια και σχολιάζει

Valuenews.gr

Το άρθρο Γιάννης Γλύκας για Πισπιρίγκου| “Δεν ξέρω αν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την καταδίκη της” εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.