Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε χθες, Τρίτη, στην Ουάσινγκτον πρώτη φορά μετά την ταραχώδη αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο το 2021 και εκφώνησε ομιλία αντάξια υποψηφίου για την προεδρία, φλερτάροντας ακόμη μια φορά δημοσίως με την ιδέα να διεκδικήσει μια νέα προεδρική θητεία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024.

Προσκεκλημένος του America First Policy Institute, κέντρου μελετών που ίδρυσαν σύμμαχοί του, ο 76χρονος δισεκατομμυριούχος παρουσίασε σχέδιο δράσης για τον «Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο που θα ξανακερδίσει το Λευκό Οίκο το 2024».

Επί μιάμιση ώρα και πλέον μιλούσε για τα θέματα που προτιμά να αναδεικνύει —τη μετανάστευση, την εγκληματικότητα—, εξαπολύοντας ταυτόχρονα μανιασμένες επιθέσεις στον Δημοκρατικό διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν, τον οποίον κατηγόρησε πως έχει «γονατίσει τις ΗΠΑ».

Αφού σκιαγράφησε έναν πίνακα της χώρας που παρέπεμπε στην Αποκάλυψη, ανέφερε τα εξής: «Η ιστορία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει» και «Ετοιμαζόμαστε για μια απίστευτη επιστροφή, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Τον Ιανουάριο του 2021 ο μεγιστάνας των ακινήτων εγκατέλειπε την εξουσία με το κεφάλι κατεβασμένο, δύο εβδομάδες μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο από πλήθος οπαδών του.

Έκτοτε, δεν ξαναπάτησε το πόδι του στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, βρίσκεται ωστόσο στο επίκεντρο της προσοχής ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία επιφορτίστηκε να ρίξει περισσότερο φως στο ρόλο του στην επίθεση η οποία σόκαρε τον κόσμο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ουδέποτε παραδέχτηκε την ήττα του. Επικαλούμενος, χωρίς να παρουσιάσει καμιά απόδειξη, «μαζική εκλογική νοθεία», αφιέρωσε εδώ και δύο χρόνια τις περισσότερες από τις δημόσιες παρεμβάσεις του στην καταγγελία της «κλοπής» των εκλογών.

Χθες πάντως προτίμησε έναν πιο υπαινικτικό τόνο. «Έλεγα πάντα πως έθεσα υποψηφιότητα μια πρώτη φορά και κέρδισα, μετά έθεσα υποψηφιότητα δεύτερη φορά και κέρδισα ακόμα περισσότερες ψήφους». Προτού προσθέσει «Ίσως χρειαστεί να το κάνω μια τρίτη φορά», υποσχόμενος «λεπτομέρειες» τις εβδομάδες που θα έρθουν.

Το άρθρο Για τρίτη φορά υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.