Τα τελευταία 24ωρα αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών έχουν πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικές εφόδους σε κλαμπ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι «στόχος είναι να γίνει χαρτογράφηση των ομάδων της νύχτας, να πέσουμε πάνω σε γνώριμα πρόσωπα, να καταλάβουμε ποιοι είναι οι πορτιέρηδες, ποιοι λυμαίνονται τα μαγαζιά. Παράλληλα, στόχος είναι να μιλήσουμε με τους καταστηματάρχες. Οι εκβιασμοί καταγγέλλονται δύσκολα, πρέπει να γίνει μεθοδική δουλειά για να πείσεις έναν καταστηματάρχη να έρθει να καταθέσει ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού».

Στην Αθήνα η Δίωξη Εκβιαστών έκανε έφοδο σε δύο γνωστά κλαμπ στο Γκάζι. Μάλιστα, υπήρξε συνδρομή πάνοπλων αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ, όπως και κλιμακίου της Οικονομικής Αστυνομίας για να γίνει έλεγχος για τη νομιμότητα της λειτουργίας τους.

Στο πρώτο μαγαζί που μπήκαν οι αστυνομικοί στο Γκάζι ελέγχθηκαν οχτώ άτομα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τρεις εξ αυτών (δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας) δούλευαν ως πορτιέρηδες. Δίπλα τους είχαν ένα κλομπ και ένα μαχαίρι. Ο ένας από τους δύο Αλβανούς είχε συλληφθεί στο παρελθόν για απόπειρα εκβίασης, αντίσταση, ληστεία και οπλοκατοχή.

Στο δεύτερο γνωστό κλαμπ στην ίδια περιοχή, όπου έγινε έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκε Αλβανός που ήταν σεσημασμένος για λαθροδιακίνηση, όπως και ένας Έλληνας που ήταν σεσημασμένος για ληστείες και οπλοκατοχή.

Παράλληλα, με τους ελέγχους των αντρών της Δίωξης Ναρκωτικών, η Αστυνομία προχώρησε σε έλεγχο των εγγράφων νομιμότητας των δύο κλαμπ, βεβαιώνοντας παραβάσεις. Μάλιστα, συνελήφθησαν οι προσωρινά υπεύθυνοι και των δύο κλαμπ.

Αντίστοιχοι έλεγχοι έγιναν από τη Δίωξη Εκβιαστών σε κλαμπ στη Θεσσαλονίκη και στη Ζάκυνθο. Μάλιστα, κλιμάκιο της υπηρεσίας έχει «μετακομίσει» στη Χαλκιδική, καθώς εκεί ο τζίρος των μαγαζιών είναι μεγάλος με αποτέλεσμα να έχει παρατηρηθεί μετακίνηση ανθρώπων της νύχτας προς τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

ValueNews.gr

Το άρθρο Γκάζι | Έφοδοι της Δίωξης Εκβιαστών σε κλαμπ εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά