Σε πρώτο βαθμό, ο μουσικός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση.

Σε δεύτερο βαθμό, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, θα δικαστεί σήμερα ο 69χρονος ντράμερ Γιώργος Γιαννόπουλος για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης, πράξη που θεωρείται κακούργημα.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτήν, σε πρώτο βαθμό, ο μουσικός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Του χορήγησε, όμως, αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση.

Σήμερα, ωστόσο, ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε γίνει γνωστός από τη συνεργασία του με το συγκρότημα των Πυξ Λαξθα οδηγηθεί στο Εφετείο από τις φυλακές, καθώς πριν από περίπου ένα μήνα είχε κριθεί προφυλακιστέος για άλλη παρεμφερή υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την απολογία του στην 14η τακτική ανακρίτρια, τον περασμένο Μάιο, ο 69χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών που αφορούν σε άλλες, νέες καταγγελίες σε βάρος του για ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων κοριτσιών.

Ακόμα, το δικαστήριο, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στη δίκη σε δεύτερο βαθμό, υποχρέωσε τον κατηγορούμενο να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα.

Η κόρη μου δεν έζησε φυσιολογική ζωή»

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας της ανήλικης, η οποία ξεσπώντας σε δάκρυα ανέφερε πως ο 69χρονος «έβγαλε» στην κόρη της τα πιο «διαστροφικά του ένστικτα». Αρχίζοντας την κατάθεσή της η μάρτυρας, κατέθεσε πως όλα ξεκίνησαν το Πάσχα του 2013 όταν άκουσε τον πατέρα μιας άλλης ανήλικης να της ζητεί να μην επισκεφθεί ξανά το σπίτι του κατηγορούμενου στον Ωρωπό.

Όπως είπε η μάρτυρας οι γονείς του παιδιού της είπαν ότι η κόρη τους, τους ανέφερε πως ο μουσικός της είχε ζητήσει να κατεβάσει τα ρούχα της και να του δείξει το σώμα της. «Το Πάσχα του 2013 είχαμε πάει στο εξοχικό μας στον Ωρωπό. Τότε η κόρη μου ήταν 8 ετών. Τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν εγώ είχα επιστρέψει στην Αθήνα, ο σύζυγός μου άκουσε τον πατέρα του άλλου κοριτσιού να φωνάζει στο παιδί να φύγει από το σπίτι του κατηγορούμενου» είπε η μάρτυρας και συνέχισε: «Αυτό το περιστατικό με θορύβησε. Επανέφερα στη μνήμη μου κάτι που μου είχε πει η κόρη μου: «Μαμά ο κ. Γιώργος του αρέσει να του γαργαλάνε τη κοιλίτσα». Δεν ήθελα να πονηρευτώ. Ήταν ένας άνθρωπος φιλικός σαν όλους τους άλλους έπαιζε μαζί με τα παιδιά. Αυτό βέβαια σε ένα υπερβολικό βαθμό. Θυμήθηκα ότι σε ένα κάμπινγκ που μας είχε καλέσει έπαιζε με όλα τα παιδιά. Ήταν όλα δίπλα του σαν μελισσούλες…».

Συνεχίζοντας η μητέρα της ανήλικης κατέθεσε: «Ρώτησα την κόρη μου τι ακριβώς εννοούσε με αυτό που είχε πει. Άρχισε να μου αναπτύσσει μια κατάσταση που μου έφυγαν τα πόδια. Μου είπε ότι είχε βάλλει το χέρι του στα γεννητικά της όργανα και ότι έβαλε το χέρι της να πιάσει τα δικά του. Σοκαρίστηκα, σκέφτηκα να επικοινωνήσω με το πατέρα της και τη μητέρα της άλλης κοπέλας να πάμε στην αστυνομία (….) Πήρα τηλέφωνο στην υπηρεσία ανηλίκων και μου είπαν ότι έχουν υπάλληλο που είναι εξειδικευμένος να παίρνει καταθέσεις από ανήλικα για τέτοιες περιπτώσεις. Στη πορεία η μητέρα της άλλης ανήλικης άρχισε να μου τα μασάει. Μου έλεγε ότι δεν θα πάει στην αστυνομία, ότι το παιδί της θα εκτεθεί. Εγώ σκέφτηκα τότε ότι δε γνωρίζει πως γίνονται αυτά τα πράγματα».

Μάλιστα, όπως ανέφερε η μάρτυρας η ίδια δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κατηγορούμενο, ο οποίος της είπε: «Τι πας να κάνεις; Θα κλείσουνε σπίτια, θα με πας στην αστυνομία;» Η μάρτυρας ανέφερε πως ήταν αποφασισμένη να πάει στις αρχές και έτσι μετέβη με τη κόρη της στη ΓΑΔΑ όπου και το παιδί εξετάστηκε από ειδικό και κρίθηκε ικανό να καταθέσει.

«Η κόρη μου έδωσε όμως και άλλες λεπτομερές στις αρχές» είπε η μητέρα της ανήλικης για να συνεχίσει: «Σε δεύτερη φάση εξετάστηκα και εγώ σαν μάρτυρας. Ήταν για μένα μια οδυνηρή εμπειρία. Έδωσα την κατάθεσή και η επόμενη σκέψη μου ήταν τα θα κάνω με το παιδί μου. Είχε εκδηλώσει νυχτερινή ούρηση. Σκέφτηκα ότι πρέπει να τη πάω σε ειδικό. Ένιωθε ντροπή. Το παιδί μου είπε ότι κάθονταν μαζί του στο τραπέζι έξω στην αυλή και της έδειχνε ο κατηγορούμενος στο υπολογιστή ταινίες και συναυλίες των Πυξ Λαξ. Της αποσπούσε τη προσοχή με αποτέλεσμα το παιδί να μη καταλαβαίνει τι είναι αυτό που της κάνει. Το παιδάκι που να ξέρει ότι ο οικογενειακός μας φίλος δεν πρέπει να την πιάνει έτσι. Σιγά – σιγά το παιδί απελευθερώθηκε από τα ενοχικά συναισθήματα που είχε. Μπορεί να μην βιάστηκε αλλά βιάστηκε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους μεγάλους ανθρώπους. Η κόρη μου δεν έζησε φυσιολογική ζωή. Γιατί υπήρξε ένας άνθρωπος που βρέθηκε να ασκήσει τα πιο διαστροφικά του χαρακτηριστικά πάνω της».

Η μάρτυρας κατέθεσε ακόμη πως ο κατηγορούμενος έβαζε την κόρη του στα πόδια του στο τραπέζι της αυλής του σπιτιού του. «Εγώ δεν έβλεπα κάτω από το μακρύ τραπεζομάντηλο. Τι γίνονταν κάτω από το τραπέζι… Εγώ περνώντας μπορούσα να δω το παιδί μου από τη μέση και πάνω. Της έδειχνε μια ταινία. Δε θα μπορούσα να σκεφτώ ότι κάτω από τα τραπέζι τα χέρια του θα ήταν μέσα στο εσώρουχο της….».

Τέλος, σήμερα πριν ξεκινήσει η κατάθεση της μητέρας της ανήλικης, ο κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του ζήτησε τον ορισμό πραγματογνώμονα, ο οποίος θα τον εξετάσει προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι παιδόφιλος. Ο 69χρονος δήλωσε αθώος. Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει και είπε ότι θα τοποθετηθεί επί του αιτήματος κατά την πρόοδο της δίκης. Ακόμη, η υπεράσπιση υπέβαλε και αίτημα να μην ληφθούν υπόψη ορισμένες καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Η δίκη συνεχίζεται.

ValueNews.gr

Το άρθρο Δίκη γνωστού ντράμερ | Στο Εφετείο με νέες καταγγελίες- Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.