Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για τις τρείς πράξεις βιασμού κατά συρροή σε βάρος ανήλικων αγοριών, ζήτησε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των τεσσάρων συνολικά καταγγελιών εις βάρος του Λιγνάδη και επισήμανε πως θεωρούνται δικαιολογημένες οι καθυστερημένες καταγγελίες, λόγω της βαναυσότητας των συγκεκριμένων πράξεων καθώς και του ότι είναι ανήλικοι.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, ο εισαγγελέας δεν αναγνώρισε την τέταρτη κατηγορία και αμφισβήτησε την αξιοπιστία του καταγγέλλων. Συγκεκριμένα, ζήτησε την αθώωση του κατηγορουμένου από αυτήν καθώς ο τέταρτος καταγγέλλων δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο να κατάθεση και να εξεταστεί η μαρτυρία του.

Στη συνέχεια ο εισαγγελικός λειτουργός απέρριψε το σύνολο των ισχυρισμών που προέβαλλε κατά την απολογία του ο σκηνοθέτης αρνούμενος τα αδικήματα ενώ υπογράμμισε πως οι τρεις καταγγέλλοντες είχαν μια σχέση εξάρτησης με τον σκηνοθέτη.

Ενδεικτική είναι η αποστροφή του εισαγγελέα για αναφορά του κατηγορούμενου σε καταγγέλλοντα, ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί πότε βιάσθηκε «το πιο σημαντικό γεγονός της ζωής του». «Αναρωτιέται η εισαγγελική έδρα για το αν ένας βιασμός είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου. Μάλλον το πιο σημαντικό τραύμα είναι», είπε ο εισαγγελέας αντικρούονταν τον σχετικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου.

Καμία σκευωρία σε βάρος του κατηγορουμένου δεν αποδείχθηκε

Κατά την αγόρευση του ο εισαγγελέας επισήμανε πως «Δεν προέκυψε οργανωμένο σχέδιο που στόχο είχε να πλήξει την υπουργό Πολιτισμού» τόνισε στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός και επισήμανε ότι ο Δ. Λιγνάδης όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Εθνικό Θέατρο, η επιλογή του έτυχε αποδοχής. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη σκευωρία την οποία επικαλείται ο κατηγορούμενος, είπε.

Συνεχίζοντας ανέφερε, πως ο Δημήτρης Λιγνάδης γνώριζε ότι τα θύματά του λόγω της ανήλικοτητάς του διασφάλιζαν τη σιγουριά ότι δε θα μιλούσε.

«Τελέστηκαν ακραίες πράξεις σεξουαλικής βίας, έχτιζε πρώτα σχέση εμπιστοσύνης με τα θύματά του και τους δημιουργούσε την πεποίθηση ότι θα τα βοηθούσε να αναδειχθούν επαγγελματικά σε όποιο χώρο επιθυμούσαν. Η μεθοδολογία που ανέπτυξε επιβεβαιώθηκε από μαρτυρική κατάθεση που μιλούσε για προσπάθεια του Δ. Λιγνάδη επιβολής της εξουσίας του» είπε ο εισαγγελέας και συνέχισε: «Καμία λογική εξήγηση δεν έδωσε ο κατηγορούμενος για τη σχέση του με τους δυο από τους καταγγέλλοντας…Οι καταγγέλλοντες δεν απόλαυσαν κανέναν οικονομικό όφελος, αντίθετα χρειάστηκε να ανακαλέσουν τραυματικές μνήμες. Καμία σκευωρία σε βάρος του κατηγορουμένου δεν αποδείχθηκε .Τα θύματα μίλησαν και μάλιστα μίλησαν δυνατά, αντιθέτως ο κατηγορούμενος στην απολογία του δεν παρείχε λογικές απαντήσεις για τα κίνητρα των παθόντων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Τέλος είπε: «Οι συγκεκριμένες κατηγορίες δεν προέρχονται από ανθρώπους του θεάτρου αλλά από πρόσωπα του περιβάλλοντος του που ο ίδιος είχε επιλέξει να συναναστρέφεται. Έχει τελεστεί η πράξη του βιασμού κατά συρροή σε βάρος των τριών παθόντων. Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή δεν συναινούσαν τα θύματα. Να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος του τέταρτου καταγγέλλοντα».

Valuenews.gr

Το άρθρο Δίκη Λιγνάδη| Ένοχος για τις τρεις κατηγορίες βιασμού προτείνει ο εισαγγελέας εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά