Η διάταξη του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύει την κινητή και ακίνητη περιουσία του ζεύγους Τράγκα. 

Μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα μηνών, η διάταξη αποκαλύπτει με ενάργεια και σαφήνεια τον τρόπο και τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο εκλιπών, σε γνώση της συζύγου του, για να καλύπτει τις αγορές μεγάλης αξίας ακινήτων μέσω ενός δαιδαλώδους δικτύου offshore επιχειρήσεων οι οποίες στη συνέχεια μεταβίβαζαν τα ακίνητα αυτά στον Γιώργο Τράγκα και τη Μαρία Καρρά, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο τους ελέγχους του «πόθεν έσχες» των αγορών.

Με βάση τις έρευνες του κ. Βουρλιώτη, η περιουσία του ζεύγους σε ακίνητα και μετρητά ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ (με αντικειμενικές και όχι εμπορικές τιμές), ενώ τα αντίστοιχα δηλωθέντα εισοδήματά τους από το 2002 έως το 2020, δηλαδή την περίοδο που αυτά αποκτήθηκαν, ήταν 5,95 εκατ. ευρώ!

Η απόκλιση και η μη δικαιολόγηση του τρόπου απόκτησης αυτής της μεγάλης περιουσίας με βάση το σκεπτικό της διάταξης Βουρλιώτη σημαίνει ότι υπήρξαν πρακτικές παράνομων ενεργειών, όπως η εκβίαση, η απάτη από κοινού του ζεύγους σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, η φοροδιαφυγή κ.λπ.
Μάλιστα ο κ. Βουρλιώτης στην ανάλυσή του που περιλαμβάνεται στην 9σέλιδη διάταξή του αναφέρει ότι η πραγματική περιουσία του εκλιπόντος είναι μεγαλύτερης αξίας, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για ύπαρξη επιπλέον περιουσιακών στοιχείων σε αρκετές χώρες του εξωτερικού που δεν κατέστη δυνατόν επί του παρόντος να εντοπιστούν!

Το άρθρο Δεσμεύεται η κινητή και ακίνητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα | Πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.