Ο Δημήτρης Μακαλιάς καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του. Ξέσπασε ακούγοντας τις δηλώσεις που έκανε ο ράπερ Trannos για τη σύλληψή του και τα όπλα και ο Light για το περιεχόμενο των τραγουδιών του και το πως οι γονείς διαχειρίζονται τα παιδιά τους σε σχέση με το τι θα ακούνε.

Τι είπαν οι νεαροί ράπερς

Με αφορμή τη σύλληψη του τράπερ Trannos για παράνομη οπλοκατοχή ο Light απασφάλισε λέγοντας πως η ραπ σκηνή αντιπροσωπεύει ένα πιο hardcore lifestyle και δεν μπορεί να σοκάρεται κανείς, όταν οι καλλιτέχνες αυτής της σκηνής δρουν αναλόγως.

«Αν θέλετε να ακούτε ραπ, αυτό είναι ραπ. Μπορείτε να πάτε να ακούσετε εκκλησιαστικά, Madonna, Πέγκυ Ζήνα, Κάιτη Γαμρπή. Δεν μπορείς να ακούς αυτούς τους στίχους και όταν ο καλλιτέχνης λειτουργεί με τρόπο ανάλογο της μουσικής του και να σοκάρεσαι. Εγώ σαν Light δεν φέρω κάποια ευθύνη ως πρότυπο. Αν ο γονιός αφήσει το 10χρονο παιδί του να ακούσει κάποια μουσική ή να δει το SWcarface στην τηλεόραση είναι δικό του θέμα».

Ο ίδιος ο Trannos είπε: «Έφαγα 10 μήνες για τρία χρόνια, ούτε κι εγώ ξέρω. Που να ξέρω; Ο δικηγόρος τα ξέρει αυτά. Γιατί να στεναχωρηθώ; Δεν πυροβόλησα κανέναν. Απλά βρήκαν ένα πιστόλι πάνω μου. Δεν ήταν δικό μου το πιστόλι, το είχαμε για ένα βίντεο κλιπ»

Έξαλλος ο Δημήτρης Μακαλιάς

«Δεν καταλαβαίνω τι εννοούν και δεν έχουμε βγει από τα ρούχα μας αυτή τη στιγμή με αυτές τις δηλώσεις; Σέβομαι αυτή τη μορφή τέχνης και τον στίχο, αλλά δεν μπορείς αυτό να πρεσβεύεις στη ζωή σου. Είναι σε άλλη πραγματικότητα. Δεν μπορείς να βγαίνεις στην τηλεόραση και να λες “είχα ένα όπλο, δεν σκότωσα κανέναν”. Σώπα καλέ!

Σαν μορφή τέχνης να υπάρχει, αλλά όχι παραβατικότητα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα όπλο που έχεις κάποιος παράνομα πάνω του και να λέει “ε, ναι, και τι έγινε; Πήρα μια ποινή, τα ξέρει ο δικηγόρος μου, εμείς θα έχουμε όπλα γιατί έτσι είμαστε”. Δεν μπορείς να μιλάς για την παραβατικότητα έτσι. Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να τους μιλήσει και να δει τι παραβατικά πράγματα κάνουν;», είπε ο Δημήτρης Μακαλιάς.

Ο Δημήτρης Μακαλιάς είπε στη συνέχεια: «Είναι σοκαριστικό να μιλάμε ότι η παραβατικότητα είναι κανονικότητα, αυτό είναι το αδιανόητο. Το πώς θα το διαχειριστεί κάθε γονιός είναι δικό του θέμα. Κι εγώ, το παιδί μου όταν παίζει και κρατάει ένα όπλο του εξηγώ ότι είναι ένα παιχνίδι και δεν θα γίνει αυτό με ένα κανονικό όπλο».

«Εδώ, οι άνθρωποι πρεσβεύουν ότι όχι, θα γίνει με ένα κανονικό όπλο γιατί αυτή είναι η δική μου φάση, να έχω ένα όπλο πάνω μου. Αυτές οι δηλώσεις πρέπει να κρίνονται από τη δικαιοσύνη, δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες αναρχία, παραβατικότητα είναι φυσιολογικό, κάντε το, έτσι είμαστε εμείς στις γειτονιές μας», είπε κλείνοντας ο Δημήτρης Μακαλιάς.

ValueNews.gr

Το άρθρο Δημήτρης Μακαλιάς| «Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να δει τι κάνουν;» εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.