Σε αναζήτηση φθηνότερων διακοπών είναι φέτος οι περισσότεροι Έλληνες, με τα vouchers που ξεκινούν από τα 100 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 300 να μπορούν να ξοδευτούν και στην εστίαση.

Η απόφαση να προστεθεί η συγκεκριμένη κατηγορία έρχεται σε μια περίοδο που ο κλάδος έχει «χτυπηθεί» βαρύτατα από την πανδημία, τα lockdown και τους περιορισμούς, ενώ και ο πόλεμος στην Ουκρανία με την ακρίβεια φέρνει νέες προκλήσεις για τους επιχειρηματίες.

Έτσι, το υπουργείο Τουρισμού, για τα διαθέσιμα προγράμματα που απομένουν για αίτηση, έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα περιλαμβάνουν voucher που μπορούν να ξοδευτούν και στο… ταβερνάκι αυτό το καλοκαίρι.

Το ένα πρόγραμμα είναι το πολυαναμενόμενο «Τουρισμός για Όλους» που προβλέπει voucher 150 ευρώ και η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr για αιτήσεις θα ανοίξει εντός δύο εβδομάδων. Αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώΟικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώΈγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώΈγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Η επιταγή με τα 150 ευρώ θα δοθεί μετά από κλήρωση που θα γίνει εφόσον ξεπεραστεί ο αριθμός των 200.000.

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει περιορισμός για το πού θα μπορέσουν να ξοδευτούν τα χρήματα του «Τουρισμός για Όλους».

Τα ποσά αναλυτικά διαμορφώνονται ως εξής:

Σάμος

Διακοπές τον Ιούλιο: 300 ευρώΔιακοπές τον Αύγουστο: 200 ευρώΔιακοπές τον Σεπτέμβριο: 300 ευρώΔιακοπές τον Οκτώβριο: 300 ευρώ

Βόρεια Εύβοια

Διακοπές στη Β. Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας) τον Ιούλιο: 150 ευρώΔιακοπές στη Β. Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας) τον Αύγουστο: 100 ευρώΔιακοπές στη Β. Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας) τον Σεπτέμβριο: 150 ευρώΔιακοπές στη Β. Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας) τον Οκτώβριο: 150 ευρώ

Σημείωση: Το ανωτέρω ποσό δεν θα μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο λογαριασμό ή να γίνει ανάληψη αυτού, ενώ στην άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα δεν δύναται να πιστωθεί άλλο χρηματικό ποσό.

Περίπου 32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφτούν τις δύο περιοχές.

Το άρθρο Διακοπές | Επίδομα έως και 300 ευρώ για την εστίαση εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.