«Η φωτιά στην Πεντέλη βαίνει σε πολύ καλή εικόνα, αλλά κρατάμε επιφύλαξη, γιατί χθες είχαμε πολύ ισχυρές ριπές ανέμων» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος Γιάννης Αρτοποιός, αναφέροντας μάλιστα ότι τα ξημερώματα η φωτιά μέσα σε 10 λεπτά διένυσε 6 χιλιόμετρα, φθάνοντας έξω από το Νοσοκομείο Παίδων στην Πεντέλη.

«Προσπαθούμε να οριοθετήσουμε την πυρκαγιά, βήμα – βήμα να αντιμετωπίσουμε όλες τις εστίες» σημείωσε ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος.

Ο πληθυσμός που έφυγε χάρη στην οργανωμένη απομάκρυνση είναι γύρω στις 85.000 με 90.000 δήλωσε μάλιστα.

«Ο χειρότερος εχθρός μας είναι η ταχύτητα του ανέμου. Όλοι απόρησαν με το γύρισμα του ανέμου (χθες) ταξίδευε με ιλιγγιώδη ταχύτητα η πυρκαγιά, και σπεύσαμε να ενεργοποιήσουμε το 112» είπε.

«Η ταχύτητα των ανέμων χθες το βράδυ έφθανε μέχρι και τα 11 μποφόρ, χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι τα ξημερώματα, 4.50 το πρωί, η ταχύτητα του ανέμου άγγιξε τα 113 χιλιόμετρα την ώρα, ισοδυναμεί με 11 μποφόρ, έξω από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, κι αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε. Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση».

«Ενώ είχαμε διαφορετική εικόνα για το πώς κινείται η πυρκαγιά, έγινε ένας μεγάλος στροβιλισμός, ένα γύρισμα του ανέμου. Είχαμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στο Ντράφι, την Ανθούσα, τη Διώνη και η πυρκαγιά έκανε απότομο γύρισμα προς το νοσοκομείο, περιμέναμε να φτάσει η πυρκαγιά σε 45 λεπτά – 1 ώρα, έφθασε σε 10 λεπτά με ένα τέταρτο στην πόρτα του Παίδων Πεντέλης, απόσταση 6 – 7 χιλιόμετρα από τη Διώνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρτοποιός.

Valuenews.gr

Το άρθρο Εκπρόσωπος πυροσβεστικής| Η φωτιά σε 10 λεπτά διένυσε 6 χιλιόμετρα  εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.