Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μια πράξη καταδικαστέα. Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν. Η Κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση».

Καταδικαστικό μήνυμα έστειλε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφορικά με την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Ρ/Σ Real FM.

«Η επίθεση κατά Realfm 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας» τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε: «Απίστευτες εικόνες! Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει και δεν θα αφήσουμε να κλείσει ο σταθμός και να χάσει την δουλειά του τόσος κόσμος! Μαζί σας σε αυτό όλοι μας».

Ακόμη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο Twitter: Η απόπειρα εμπρησμού του Realfm 978 είναι μια αποκρουστική και φασίζουσα πρακτική. Δεν αρκεί η αυτονόητη καταδίκη και η συμπαράσταση στην ιδιοκτησία και τους εργαζόμενους του σταθμού. Πρέπει να βρεθούν οι δράστες και να υποστούν τις ποινικές συνέπειες των πράξεων τους».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Realfm 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη», έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Το άρθρο Επίθεση στον Real Fm | Ομόφωνη καταδίκη των πολιτικών εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά