Στην Ορεστιάδα βρέθηκε ο Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος για την Κρατική Αγωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές καταστροφές, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να εξετάσει την κατάσταση μετά τις πλημμύρες στην περιοχή.

Ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και από σχετική επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε, βρέθηκαν στα χωριά Βάλτος, Νεοχώρι, Λεπτή και Πύργος, όπου στο πεδίο συζήτησαν με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων -και με τον πρόεδρο του Κυπρίνου-, συνομίλησαν με τους πλημμυρόπληκτους πολίτες και έκαναν αυτοψία σε ζημιές σε υποδομές, δίκτυα, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Σε συνέχεια της επίσκεψης στο πεδίο, ακολούθησε σύσκεψη συντονισμού στην έδρα του Δήμου Ορεστιάδας.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός σε δηλώσεις του «ο καλός συντονισμός και η συνεργασία στη διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων στην Ορεστιάδα, από την Πολιτική Προστασία, την Περιφέρεια, τον Δήμο, τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους πολίτες, είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις από την ισχυρή πλημμυρική πίεση των τελευταίων ημερών λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων»

. Παράλληλα ο κ. Τριαντόπουλος επεσήμανε ότι «από την πρώτη στιγμή έχουν ενεργοποιηθεί τα προβλεπόμενα μέτρα του πλαισίου της κρατικής αρωγής, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους, εστιάζοντας στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ενώ μέσα από την έκτακτη χρηματοδότηση θα αποκατασταθούν ζημιές σε υποδομές, δίκτυα και αγροτική οδοποιία». «Σε κάθε δύσκολη στιγμή το κράτος είναι δίπλα στον πολίτη, στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας που εισήγαγε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» υπογράμμισε κλείνοντας ο υφυπουργός.

ValueNews.gr

Το άρθρο Επίσκεψη Τριαντόπουλου στην Ορεστιάδα για τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.