Ιστιοφόρο που μετέφερε μετανάστες από τις τουρκικές ακτές με προορισμό την Ευρώπη εντοπίστηκε να πλέει στις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα το ιστιοπλοϊκό είχε ξεκινήσει τη νύχτα από τα παραλία της Τουρκίας και ήταν “φορτωμένο” με 112 ψυχές.

Το σκάφος βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τους ανέμους στην περιοχή να φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Με τη βοήθεια των δυνάμεων του Λιμενικού, το ιστιοπλοϊκό εντοπίστηκε όπως και οι μετανάστες που έδιναν μάχη με τα κύματα. Στήθηκε μια γιγάντια επιχείρηση διάσωσης με τον συντονισμό του Λιμενικού στην οποία πήραν μέρος και πολλά ιδιωτικά σκάφη και έτσι κατάφεραν να σώσουν 108 από τους επιβαίνοντες που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυκόνου. Ωστόσο, αγνούνται τέσσερα άτομα.

Από τους διασωθέντες οι 24 είναι γυναίκες, τα 21 είναι παιδιά και οι 63 άνδρες, ενώ τρεις από τους παραπάνω έχουν ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Όλοι είναι σε καλή κατάσταση. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων τεσσάρων αγνοουμένων με τη συμμετοχή Super Puma και δυτών του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε βραδινές ώρες χθες, όταν υπήρξε ενημέρωση για ιστιοφόρο σκάφος με σημαντικό αριθμό επιβατών που εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο 1,8 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Δήλου. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6-7 μποφόρ. Άμεσα κινητοποιήθηκαν τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ απέπλευσε και ρυμουλκό σκάφος από την Μύκονο. Αρχικά, το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, όμως λόγω των ισχυρών ανέμων και της εισροής υδάτων στο σκάφος, αποφασίστηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου. Να σημειωθεί ότι στο ιστιοφόρο δεν υπήρχε σωστικός εξοπλισμός, ενώ κανένας από τους διασωθέντες δεν έφερε σωσίβιο.

Πηγή :protothema

Το άρθρο Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Μύκονο | Σώθηκαν 108, αγνοούνται 4 εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.