Όλοι περίμεναν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ακονίζει το «μαχαίρι του πολέμου» ως πρόεδρος της Super League 1, στην πρώτη του παρουσία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, αλλά παρουσιάστηκε ενωτικός.

Ο Μαρινάκης στη σύντομη τοποθέτηση του πρόλαβε να αναλάβει την πρώτη μεγάλη δέσμευση προς αυτή την κατεύθυνση. Και κυρίως: Πρόλαβε να δώσει το στίγμα για την (ίσως) τελευταία ευκαιρία προκειμένου το τόσο δημοφιλές αλλά και τόσο απαξιωμένο προϊόν στη χώρα μας, το ποδόσφαιρο, να ανέβει στο τρένο της προόδου.

Να εναρμονιστεί με τους κανόνες και τον τρόπο που το χαρακτηρίζει στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

«Όπως είπα και μετά την εκλογή μου στην προεδρία της Super League ήρθε η εποχή να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Μείναμε πίσω» προλόγισε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού στη σημερινή συνεδρίαση. Και άπλωσε τις σκέψεις του για την μέθοδο που απαιτείτε. Μεταξύ μας; Για όσα είναι χρόνια τώρα αυτονόητα, αλλά δυστυχώς όχι και εφαρμόσιμα. «Super League και UEFA θέλουν και πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ορίζεται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και περισσότερα έσοδα και για την ΕΠΟ» είπε.

« Πρέπει και εσείς να αναπτύξετε το ποδόσφαιρο στην περιοχή σας, την Εθνική μας ομάδα και να μην ασχολείστε με το ποιός θα είναι διαιτητής. Δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν. Η επαγγελματική διαιτησία πρέπει να προχωρήσει όπως σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου. Και έχουμε καθυστερήσει πολύ σε αυτό. Εμείς σαν Super League θα επωμιστούμε το κόστος ώστε να μη χρεωθεί κάτι παραπάνω η ΕΠΟ» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεσμεύτηκε ως Πρόεδρος της Super League ότι θα φροντίσει ώστε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών στην Super League 2 να είναι πλέον αντίστοιχο με αυτό της SL1 σε μια κίνηση που ομολογουμένως αποτελεί δώρο για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σύνδεσμος των Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠΠ) αλλά και ο συνεταιρισμός της SL2 τον ευχαρίστησαν για αυτή την κίνηση υπέρ του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Σε λίγη ώρα ο νέος πρόεδρος της Λίγκας, θα συμμετάσχει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ (15.00) καθώς θεσμικά διατηρεί πλέον τον ρόλο του Αντιπροέδρου της ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ και η σκέψη για τελικό κυπέλλου στη Νέα Υόρκη

«Συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Για πρώτη φορά προήδρευσε ο νέος πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ενώ στην Επιτροπή μετείχαν επίσης για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Super League 1 και Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Παπαχρήστος, ο Ταμίας Άγγελος Δανιήλ και ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς.

Ο κ. Μαρινάκης στην ομιλία του στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής ήταν ενωτικός και ζήτησε να δουλέψουν όλοι μαζί για την πρόοδο του αθλήματος.

Η Επιτροπή κατά τη συνεδρίασή της, έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

– Ενέκρινε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023, το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την περασμένη σεζόν. Οι ομάδες της Super League 1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

– Να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωτάθλημα της Super League 2.

– Να παρατείνει κατά μία εβδομάδα σε σχέση με εφέτος τη θερινή μεταγραφική περίοδο της επόμενης σεζόν (2023-2024), ήτοι μέχρι τις 22/ 9/2023″

Το άρθρο ΕΠΟ | Περίμεναν «άλλον» Μαρινάκη κι αυτός ήταν ενωτικός! εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.