Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ για τη διευθέτηση του «ζητήματος των σιτηρών»

Τα αποτελέσματα της συνάντησης μεταξύ της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του ΟΗΕ για το «ζήτημα των σιτηρών» θα συζητήσει αύριο, Τρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν στο Ιράν, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό κανάλι TRT Haber.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ για τη διευθέτηση του «ζητήματος των σιτηρών».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε, μετά την ολοκλήρωσή τους, ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για τη δημιουργία ενός κέντρου συντονισμού στην Κωνσταντινούπολη, ενώ την επόμενη εβδομάδα οι αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα συναντηθούν εκ νέου στην Τουρκία για να πρόσθετες συζητήσεις.

«Οι ηγέτες θα συζητήσουν τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Αναμένεται ότι αυτή την εβδομάδα τα μέρη θα συναντηθούν ξανά στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν το τελικό έγγραφο», ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι.

Στο μεταξύ, όπως σημείωσε νωρίτερα πηγή του RIA Novosti, η νέα συνάντηση των αντιπροσωπειών της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του ΟΗΕ για το «ζήτημα των σιτηρών» αναμένεται να γίνει στις 20-21 Ιουλίου, ενώ δεν υπάρχουν σημαντικά εμπόδια για την υπογραφή συμφωνίας και την απόσυρση των πλοίων με σιτηρά από τη Μαύρη Θάλασσα. Απομένουν «τεχνικές λεπτομέρειες» που πρέπει να ρυθμιστούν, ώστε να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας για τον έλεγχο των πλοίων στα ουκρανικά ύδατα.
 

Πηγή: skai.gr

Το άρθρο Ερντογάν και Πούτιν συναντώνται στην Τεχεράνη | Τα Ουκρανικά σιτηρά στο επίκεντρο εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.