Σε μετωπική σύγκρουση με τη Super league 1 του Βαγγέλη Μαρινάκη οδηγείται η Super League 2 του Λεωνίδα Λεουτσάκου, πλήρως εναρμονισμένη με την πρόταση του Τάκη Μπαλτάκου.

Με σημερινή της απόφαση η διοργανώτρια ζητάει απ’ την υπερκείμενη ποδοσφαιρική αρχή την απευθείας άνοδο στη Super League 1 δύο ομάδων (ο πρωταθλητής κάθε ομίλου) και μία ακόμα ομάδα να δώσει μπαράζ με ομάδα της μεγάλης κατηγορίας. Ό,τι ακριβώς, πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος και ήρθε σε ευθεία ρήξη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δηλαδή οι δύο δεύτεροι της Super League 2 να παίξουν αρχικά μεταξύ τους αγώνες διαβάθμισης και ο νικητής να τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα της Super League 1. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με αυτή της Super League 1, η οποία επιθυμεί την νέα σεζόν να ισχύσει ό,τι και την περασμένη. Δηλαδή, την άνοδο να την κερδίσει μια ομάδα απευθείας και μια μετά από αγώνες μπαράζ. Αυτή που θα κληθεί να δώσει τη λύση είναι η ΕΠΟ την Παρασκευή.
Όσον αφορά τον υποβιβασμό, προτείνεται να πέσουν τέσσερεις ομάδες στη Γ’ Εθνική από κάθε όμιλο της SL2, αντί για πέντε που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

Το θέμα είναι πως αν γίνει μπάχαλο, θα βρει η Super League 2 τηλεοπτικό καταφύγιο στην ΕΡΤ; Δύσκολο, έως απίθανο.

Παράλληλα, εκλέχθηκε ομόφωνα Β’ Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Πρίτσας από την ΠΑΕ Κηφισιά, ενώ η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα γίνει στις 31 Αυγούστου και η… σέντρα στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής:

«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:
1. Β Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ομόφωνα ο Χρήστος Πρίτσας (ΠΑΕ Κηφισιά).

2. Η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League 2 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου 2022 ενώ ημερομηνία έναρξης παραμένει η 11η Σεπτεμβρίου 2022

3. Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της, η SL2 αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθεί η άνοδος 2+1 ΠΑΕ και ο υποβιβασμός τεσσάρων (4) ΠΑΕ από κάθε όμιλο.

4. Ορίστηκε επιτροπή που θα ολοκληρώσει το θέμα της σύμβασης με την ΕΡΤ, αποτελούμενη από το Προεδρείο του Δ.Σ.(κ.κ. Λεουτσάκο, Σταμούλη και Πρίτσα) και τους κ.κ. Καζία (ΠΑΕ Πανσερραϊκός), Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας), Ροκάκη (ΠΑΕ Χανιά).

5. Ομόφωνα αποφασίστηκε να στηριχθεί το θέμα της Επαγγελματικής Διαιτησίας λόγω της ολιστικής μελέτης αλλά οι ΠΑΕ θα ζητήσουν περαιτέρω διευκρινήσεις που αφορούν σε οικονομικό σκέλος κ.ά.».

Το άρθρο Ευθεία γραμμή Μπαλτάκου – Λεουτσάκου, σε ευθεία ρήξη με τον Μαρινάκη | Θα δώσει λεφτά η ΕΡΤ; εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.