Επί περίπου τρεις εβδομάδες, η Ρόουντι, η αγαπημένη γάτα μιας οικογένειας απέφευγε το προσωπικό του αεροδρομίου, τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών και τους ειδικούς από τις φιλοζωικές οργανώσεις. Είχε δραπετεύσει από ένα μεταφορέα κατοικίδιων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης και τελικά πιάστηκε την Τετάρτη μετά απο μία απίστευτη περιπέτεια.

Η ιδιοκτήτριά της Patty Nolet Sahli δημοσίευσε στο Facebook ότι η 4χρονη μαύρη θηλυκή γάτα φαίνεται υπέροχη και η οικογένεια ανυπομονεί να επανενωθεί μαζί της. Η οικογένεια επέστρεφε στις ΗΠΑ μετά από μια ανάπτυξη στη Γερμανία με τον αμερικανικό στρατό, όταν η Ρόουντι ξέφυγε από το κλουβί της κατά την προσγείωση.

«Είτε από κούραση είτε από πείνα δεν θα μάθουμε ποτέ, αλλά σήμερα το πρωί άφησε τον εαυτό της να πιαστεί» είπε εκπρόσωπος του αεροδρομίου. Η Ρόουντι υποβλήθηκε σε έλεγχο υγείας και θα επιστραφεί στην οικογένειά της. «Είμαι κάπως δύσπιστη», είπε η ιδιοκτήτριά της. «Σκέφτηκα, «Ποιες είναι οι πιθανότητες να την πάρουμε πίσω;» Αλλά πήρα τηλέφωνο σήμερα το πρωί και είμαι τόσο σοκαρισμένος».

Η περιπέτεια της Ρόουντι ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου, καθώς η Σάλι και ο σύζυγός της επέστρεφαν στις ΗΠΑ από 15 χρόνια στη Γερμανία με τον στρατό. Όταν η πτήση της Lufthansa προσγειώθηκε, η μαύρη γάτα με τα πράσινα μάτια ξέφυγε από το κλουβί της, κυνηγώντας μερικά πουλιά.

Παρά τις πολυάριθμες σύντομες συναντήσεις τους, η Ρόουντι πάντα ξέφευγε με τους ανθρώπους που την κυνηγούσαν όμως πλέον έχει αποκατασταθεί η ηρεμία στο αεροδρόμιο. «Ήταν μια συλλογική προσπάθεια», είπε η ιδιοκτήτριά της, η οποία κατάγεται από το Νιου Χάμσαϊρ και μετακομίζει στη Φλόριντα. «Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν στην αναζήτησή της».

ValueNews.gr

Το άρθρο ΗΠΑ | Γάτα που έμεινε 3 εβδομάδες στο αεροδρόμιο παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες της εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.