Κορυφαίο στέλεχος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ ζήτησε από την Apple και την Google να αφαιρέσουν το TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών τους, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των δεδομένων που σχετίζονται με την Κίνα.

Η εφαρμογή του TikTok ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, η οποία αντιμετώπισε τον έλεγχο των ΗΠΑ, επί Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπρένταν Καρ, ένας από τους επιτρόπους της FCC, μοιράστηκε μέσω Twitter μια επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Τιμ Κουκ και της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι.

«Το TikTok δεν είναι αυτό που φαίνεται επιφανειακά. Δεν είναι απλώς μια εφαρμογή για αστεία βίντεο ή meme. Αυτό είναι το προκάλυμμα», αναφέρει στην επιστολή.

«Στον πυρήνα του, το TikTok λειτουργεί ως ένα εξελιγμένο εργαλείο παρακολούθησης που συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων».

Η επιστολή του, με ημερομηνία 24 Ιουνίου, ανέφερε ότι εάν η Apple και η Alphabet δεν αφαιρέσουν το TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών τους, θα πρέπει να του παράσχουν εξηγήσεις έως τις 8 Ιουλίου.

Οι δηλώσεις πρέπει να εξηγούν «τη βάση για το συμπέρασμα της εταιρείας σας ότι η κρυφή πρόσβαση σε ιδιωτικά και ευαίσθητα δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ από άτομα που βρίσκονται στο Πεκίνο, σε συνδυασμό με το μοτίβο παραπλανητικών παραστάσεων και συμπεριφοράς του TikTok, δεν παραβιάζει καμία από τις πολιτικές του καταστήματος εφαρμογών σας» πρόσθεσε.

TikTok is not just another video app.
That’s the sheep’s clothing.

It harvests swaths of sensitive data that new reports show are being accessed in Beijing.

I’ve called on @Apple & @Google to remove TikTok from their app stores for its pattern of surreptitious data practices. pic.twitter.com/Le01fBpNjn

— Brendan Carr (@BrendanCarrFCC) June 28, 2022

Το άρθρο ΗΠΑ| Ζητά από την Apple και την Google να μπλοκάρουν το TikTok εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.