Καθημερινά στις ΗΠΑ καταγράφονται σχεδόν 130.000 κρούσματα κορωνοϊού έχοντας πλέον φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου MarketWatch.

Ο αριθμός αυτός είναι πιθανόν υψηλότερος στην πραγματικότητα στις ΗΠΑ, με δεδομένο ότι οι άνθρωποι που κάνουν self-test κορωνοϊού στο σπίτι δεν καταχωρίζονται στις επίσημες στατιστικές, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Τα κρούσματα του ιού, οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται στη χώρα, κάτι που αποδίδεται στην υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον.

Ο αριθμός των ασθενών που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία με τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορονοϊός βρίσκεται στους 43.696, με άλλα λόγια έχει αυξηθεί κατά 10% σε δύο εβδομάδες. Ο αριθμός αυτών που χρειάστηκε να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχεται σε 4.990 (+12% σε 14 ημέρες), σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η εφημερίδα New York Times.

Συνολικά, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 1.025.677 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 90,95 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Παραμένει μακράν ο βαρύτερος στην υφήλιο.

ValueNews.gr

Το άρθρο ΗΠΑ | Σχεδόν 130.000 κρούσματα καθημερινά – Αυξάνονται οι νεκροί εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.