Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα ο 66χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και κατηγορείται ότι τραυμάτισε αστυνομικούς στην προσπάθεια του να αποφύγει τον έλεγχο.

Ο 66χρονος διώκεται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων και άγρα πελατών.

Σύμφωνα με της πληροφορίες, ο οδηγός προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, έσπρωξε έναν αστυνομικό, παρέσυρε με το ταξί έναν δεύτερο και μάγκωσε το χέρι γυναίκας αστυνομικού στο παράθυρο του αυτοκινήτου.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 24 Ιουνίου, έξω από το αεροδρόμιο, όπου κλιμάκιο της Τροχαίας Ηρακλείου είχε μεταβεί για έλεγχο μετά από σειρά καταγγελιών από νόμιμους οδηγούς ταξί και βαν.

Την ώρα που ο οδηγός μπήκε στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί τον πλησίασαν, ζητώντας έγγραφα και στοιχεία για έλεγχο.

Ο οδηγός αντέδρασε και προσπαθώντας να μπει στο αυτοκίνητο, απώθησε αστυνομικό, ενώ όταν πήγε να βάλει μπροστά τη μηχανή, η γυναίκα αστυνομικός έβαλε το χέρι της στο παράθυρο προκειμένου να κλείσει τη μηχανή και να αποτρέψει τη διαφυγή του.

Ο οδηγός ανέβασε το τζάμι του παραθύρου μαγκώνοντας το χέρι της αστυνομικού και προκαλώντας της τραυματισμό και μώλωπες.

Ο άνδρας όμως δε σταμάτησε εκεί. Προσπάθησε κατόπιν να διαφύγει, μην διστάζοντας καν να πατήσει γκάζι, παρά το ότι μπροστά από το όχημα βρισκόταν άλλος αστυνομικός τον οποίο τραυμάτισε στο πόδι.

Μετά το περιστατικό το Σωματείο Ταξί Ηρακλείου πήρε θέση, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση πως «σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τον κλάδο και τον επαγγελματία οδηγό ταξί» το γεγονός χαρακτηρίζοντας το μάλιστα «μεμονωμένο και ατυχές».

ValueNews.gr

Το άρθρο Ηράκλειο | Στο αυτόφωρο ταξιτζής που παρέσυρε αστυνομικούς εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.