Τους πολιτικούς συντάκτες ενημερώνει αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφερόμενος στις εξαγγελίες για την παιδεία, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής.

«Πρόκειται για το όγδοο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο η κυβέρνηση υλοποιεί το όραμά της για την παιδεία», είπε ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, προσθέτοντας πως «όλα αυτά εννοούσαμε όταν λέγαμε ότι η παιδεία είναι προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας».

Αναφερόμενος στην έκθεση της επιτροπής για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην ΕΕ, είπε πως κρίνεται θετική για τη χώρα μας. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο πέντε προτάσεις, όταν σε άλλες χώρες γίνονται πολύ περισσότερες, τόνισε ο κ. Οικονόμου

«Στο χώρο του Τύπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στους συκοφάντες λέγοντας ότι η ελευθερία του τύπου είναι απόλυτα κατοχυρωμένη στη χώρα μας».

Η μοναδική για τη χώρα μας σύσταση αφορά στην ενίσχυση της ασφάλειας των δημοσιογράφων, για την οποία έχουμε ήδη υποβάλλει τις προτάσεις μας.

Σε ό,τι αφορά στο σύνολο της έκθεσης, η κυβέρνησή μας έχει ανταποκριθεί στο μεγαλύτερο μέρος των ζητημάτων και συνεχίζει προς την κατεύθυνση αυτή.

Valuenews.gr

Το άρθρο Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου(live) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.