Ενώπιον της Ανακρίτριας αναμένεται να δώσει σήμερα εξηγήσεις η Ρούλα Πισπιρίγκου, με την κατηγορία πως είχε επιχειρήσει να σκοτώσει την πρωτόκη κόρη της και μερικούς μήνες νωρίτερα από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας που κατέληξε με θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγα λεπτά πριν από τις 9:00πμ, προκειμένου να δώσει στην 18η Τακτική Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα τη δική της εκδοχή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που απαγγέλθηκε πριν από λίγες ημέρες σε βάρος της και για την οποία πριν από λίγες ημέρες έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.
Από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη ασκήθηκε η δίωξη για το δεύτερο κακούργημα που βαρένει την 33χρονη.

Η δίωξη βασίστηκε στα στοιχεία του φακέλου που έχει η Δικαιοσύνη στα χέρια της, για την πορεία της Τζωρτζίνας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μέχρι τελικά τον Ιανουάριο του 2022 να υποκύψει στην τοξική ουσία που φέρεται να της έδωσε η μητέρα της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που καλείται να αντικρούσει η Πισπιρίγκου, όλα όσα οδήγησαν τότε, στο να αποκτήσει μη αναστρέψιμη βλάβη με τετραπληγία, το 9χρονο παιδί, ήταν εγκληματικές ενέργειες της μητέρας του.

Τι ακριβώς έγινε

Ο επίμαχος χρόνος ξεκίνησε στις 8 Απριλίου 2021 όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο.

Σύμφωνα με δεδομένα που έχουν οι Αρχές, οι γονείς του παιδιού φέρονται εκείνη την ημέρα να είχαν ραντεβού με δικηγορικό γραφείο της Πάτρας με σκοπό την έκδοση διαζυγίου. Μόλις 18 ημέρες πριν, είχε πεθάνει το μικρότερο κοριτσάκι της οικογένειας Δασκαλάκη, η 6μηνών Ίριδα στο δωμάτιο που κοιμόταν με την Τζωρτζίνα.

Το 2019 η Τζωρτζίνα είχε χάσει και την 3,5 ετών αδελφή της, Μαλένα.

Την επίμαχη ημέρα το κοριτσάκι εισήχθη στο Νοσοκομείο, με τη μητέρα να δηλώνει στους γιατρούς πως η Τζωρτζίνα εμφάνιζε σπασμούς.

Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε η 9χρονη δεν επιβεβαίωσαν καμία παθολογική κατάσταση.

Ωστόσο το παιδί, στις 11 Απριλίου 2021 υπέστη καρδιοαπναπνευστική ανακοπή, με τη μητέρα να ειδοποιεί τους γιατρούς με τρόπο, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, μάλλον ιδιαίτερα ψύχραιμο για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Το συμβάν αντιμετωπίστηκε, όταν νοσοκόμα είδε την Τζωρτζίνα μελανιασμένη και σήμανε συναγερμό στους γιατρούς.

Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά, αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια με αποτέλεσμα να καταστεί παραπληγική.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ερευνάται αν είχε εμπλοκή στους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της, υπόθεση που χειρίζονται οι Εισαγγελείς Απόστολος Ανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί φαίνεται πως μετά τις γραπτές εξηγήσεις που έδωσε η 33χρονη ως ύποπτη για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο ποινικό βήμα για την ολοκλήρωση της έρευνας τους.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου| “Ο Δασκαλάκης ξέρει τα πάντα επειδή ήταν μπροστά”

Υπόθεση Πισπιρίγκου| Δεύτερη «μαχαιριά» στη Ρούλα από τον Μάνο Δασκαλάκη

Θάνατος Τζωρτζίνας| Προθεσμία να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Μάνος Δασκαλάκης| «Η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί και η Μαλένα της Ρούλας»

Valuenews.gr

Το άρθρο Η ώρα της απολογίας| Ρούλα Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά