Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο στη Βουλή για την αστυνομική εκπαίδευση αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, που δίνεται για διαβούλευση, ο υπουργός είπε:

«Η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας διαμορφώνεται στα πρότυπα των Ανώτατων παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο βρίσκεται η Σχολή Ευελπίδων. Όταν ψηφιστεί θα είναι πλέον ένα κανονικό πανεπιστήμιο. Αναβαθμίζονται τα προγράμματα σπουδών. Δίνεται έμφαση σε πολύ υψηλό ποιοτικό επίπεδο και διαδικασίες αξιολόγησης. Επίσης, ανοίγουμε ακόμα περισσότερο την Αστυνομική Ακαδημία στο προσωπικό της ακαδημαϊκής κοινότητας, το οποίο θα έχει καθοριστικό ρόλο στις εκπαιδευτικές διαδικασίες εμπεδώνοντας το αίσθημα της αξιοκρατίας το οποίο χρειαζόμαστε πάρα πολύ στην αστυνομία συνολικά».

Αναφερόμενος στον Έβρο, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι και δεν ανησυχούμε αλλα επαγρυπνούμε, διότι αυτή η απειλή εκδηλώνεται κάθε μέρα και κάθε νύχτα. Σχεδόν 1.000 παράνομοι μετανάστες επιχειρούν να μπουν από τον Έβρο και αποτρέπονται από την Ελληνική Αστυνομία η οποία έχει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων πάντοτε με σεβασμό στις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Πιστεύω ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εκτιμά τον σαφή και αποτελεσματικό τρόπο που η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της, γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Άλλωστε είναι μαζί μας και ο FRONTEX. Είμαστε ανθρωπιστές αλλά και υποχρεωμένοι να φυλάμε τα σύνορα της πατρίδας μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μπει στην Ελλάδα, ούτε ένας παράνομος μετανάστης. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλους εντός και εκτός Ελλάδας στην Ευρώπη και στη γειτονική Τουρκία, η οποία πρέπει να το συνειδητοποιήσει αυτό», υπογράμμισε ο υπουργός, ενώ πρόσθεσε:

«Το σχέδιό μας είναι ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό, εάν υπάρξει ακόμη πιο μαζική απειλή, υπάρχει πλήρης ετοιμότητα σε ελάχιστο χρόνο να βρεθούν εκεί ακόμη ισχυρότερες δυνάμεις της αστυνομίας, από αυτές που ήδη έχουμε διαθέσει».

ValueNews.gr

Το άρθρο Θεοδωρικάκος| Σχεδόν 1.000 μετανάστες επιχειρούν να μπουν στον Έβρο – Δεν ανησυχούμε, επαγρυπνούμε εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.