Οικογενειακή υπόθεση φαίνεται πως ήταν η κλοπή καλωδίων χαλκού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις

Συγκεκριμένα, παππούς και εγγονός έκλεβαν καλώδια χαλκού και τα φόρτωναν στο αυτοκίνητο της κόρης του.

Η αστυνομία εξιχνίασε συνολικά 20 περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού, μηχανημάτων, συσκευών – εργαλείων και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων, αλλά και περιπτώσεις φθορών από περιοχές του Δήμου Λαγκαδά.

Σε βάρος των τριών ατόμων ηλικίας 56, 15 και 37 ετών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και σε συνέργεια, εμπρησμού και ψευδούς καταγγελίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ο 56χρονος, μαζί με τον ανήλικο εγγονό του, κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 ώς τον Ιούνιο του 2022, προέβαιναν σε κλοπές και φθορές σε στύλους και μετασχηματιστές της ΔΕΗ, εταιρείες, δημόσια ιδρύματα, υπηρεσίες, αποθήκες και αγροτεμάχια στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Λαγκαδά.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητο του 56χρονου, καθώς και αυτοκίνητο της 37χρονης κόρης του, η οποία τους το παραχωρούσε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις παράνομης δράσης.

ValueNews.gr

Το άρθρο Θεσσαλονίκη | Παππούς και εγγονός έκλεβαν καλώδια χαλκού εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.