Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής η 60χρονη που συνελήφθη έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμά της, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, στο οποίο εντοπίστηκαν να ζουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης 16 σκυλιά.

Οι εικόνες που έδωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. στη δημοσιότητα είναι αποκαρδιωτικές και αποτυπώνουν την φριχτή κατάσταση στην οποία ζούσαν τα άτυχα ζώα. Τα περισσότερα εντοπίστηκαν κλεισμένα σε κλουβιά, μέσα σε ένα διαμέρισμα “υγειονομική βόμβα” 70 τετραγωνικών μέτρων, γεμάτο ακαθαρσίες και βρωμιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το έλεγχο στο εσωτερικό του διαμερίσματος, ο οποίος πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελία γειτόνων, εντοπίστηκαν, μέσα και έξω από κλουβιά, συνολικά 12 ενήλικα σκυλιά και τέσσερα κουτάβια.

Η 60χρονη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος συνελήφθη και εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Όπως λένε οι πληροφορίες, ο πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα αδέσποτα ζώα, με εντολή εισαγγελέα και με την συνδρομή της κτηνιατρική υπηρεσίας, τα σκυλιά μεταφέρθηκαν για φιλοξενία σε καταφύγιο.

Όπως εξήγησε ο κ. Σωκράτης Δημητριάδης, τα σκυλιά είναι όλα μικρόσωμα και μεσαία, και η κατάσταση στην οποία εντοπίστηκαν να ζουν σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή και ιδανική για τα ζώα.

Ο κ. Δημητριάδης υπογράμμισε, επίσης, ότι ανάλογα με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, υπάρχει πρόβλεψη ούτως ώστε τα σκυλιά να δοθούν για υιοθεσία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

ValueNews.gr

Το άρθρο Θεσσαλονίκη | Στον εισαγγελέα η 60χρονη που κρατούσε 16 σκυλιά σε σπίτι «υγειονομική βόμβα» εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.