Τουλάχιστον τριάντα απειλούμενες με εξαφάνιση πράσινες θαλάσσιες χελώνες εντοπίστηκαν την Πέμπτη με πληγές γύρω από το λαιμό τους κοντά στο απομονωμένο νησί της Ιαπωνίας Kumejima στη νότια επαρχία Οκινάουα.

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση την περασμένη Παρασκευή όταν βρέθηκαν οι θαλάσσιες χελώνες κατά τη διάρκεια της άμπωτης, σύμφωνα με το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της Οκινάουα.

Κάποιες από τις χελώνες αιμορραγούσαν και ανέπνεαν μετά βίας ενώ έφεραν πληγές γύρω από το λαιμό τους που προκλήθηκαν από κάτι που έμοιαζε με λεπίδα, ανέφερε αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η τύχη των χελωνών είναι αυτή τη στιγμή άγνωστη.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα ανακρίνοντας μάρτυρες, προσέθεσε λέγοντας ότι είναι πιθανό τα θαλάσσια είδη να παρασύρθηκαν από την άμπωτη.

Η περιοχή όπου βρέθηκαν οι θαλάσσιες χελώνες είναι το φυσικό τους περιβάλλον. Καλύπτεται από θαλάσσια βλάστηση, πηγή τροφής για τις θαλάσσιες χελώνες.

Συχνά μπλέκονται στα δίχτυα που έχουν τοποθετήσει ντόπιοι ψαράδες και μπορούν να θεωρηθούν «ενόχληση» επειδή σκίζουν τα δίχτυα τους.

Παρά την σπανιότητά τους βρίσκονται υπό διαρκή απειλή κινδυνεύοντας από την παράκτια ανάπτυξη, την υπεραλιεία αλλά και την ακούσια αλιεία, όταν δηλαδή πιάνονται κατά λάθος μαζί με άλλα είδη.

ValueNews.gr

Το άρθρο Ιαπωνία | Έρευνα για σπάνιες θαλάσσιες χελώνες που βρέθηκαν να αιμορραγούν εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.