Δικαστήριο της Ιαπωνίας αποφάσισε σήμερα Δευτέρα, πως δεν είναι «αντισυνταγματική» η απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφύλων στη χώρα. Η εν λόγω απόφαση επιφέρει πλήγμα στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ στη μοναδική αυτή χώρα της Ομάδας των Επτά που δεν επιτρέπει σε πρόσωπα του ιδίου φύλου να παντρεύονται.

Τρία ζευγάρια του ιδίου φύλου είχαν προσφύγει στο περιφερειακό δικαστήριο της Οζάκα, στη δεύτερη τέτοια υπόθεση που φθάνει στα δικαστήρια της χώρας.

Το δικαστήριο, όχι μόνο απέρριψε τον ισχυρισμό τους ότι η απαγόρευση αντιβαίνει στο σύνταγμα της Ιαπωνίας, αλλά και το αίτημά τους για αποζημίωση περίπου επτά χιλιάδων ευρώ.

Η απόφαση «γκρεμίζει» τις ελπίδες των ακτιβιστών να αυξηθεί η πίεση στην ιαπωνική κυβέρνηση για να ασχοληθεί με το ζήτημα μετά την απόφαση ενός δικαστηρίου του Σαπόρο, τον Μάρτιο του 2021, που έκρινε ότι η αποτυχία της Ιαπωνίας να αναγνωρίσει τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών είναι αντισυνταγματική.

Το Σύνταγμα της Ιαπωνίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ορίζει ότι ο γάμος βασίζεται στην «αμοιβαία συναίνεση και των δύο φύλων»

ValueNews.gr

Το άρθρο Ιαπωνία | «Δεν είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφύλων» λέει δικαστήριο εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.