Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός νεογνού, τον οποίο η οικογένειά του καταλογίζει στους γιατρούς του Ιπποκρατείου και του Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία όταν η γυναίκα μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε, δεν την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Στις καταγγελίες του ζευγαριού απαντάει το νοσοκομείο μέσα από την σημερινή τους ανακοίνωση.

Το «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για ανακριβή στοιχεία που αναφέρονται σε δημοσιεύματα και υποστηρίζει ότι η εν λόγω γυναίκα εξετάστηκε από μαία και ιατρό εφημερίας, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο και υπεβλήθη στις απαραίτητες εξετάσεις.

«Δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της», επισημαίνεται στην ανακοίνωση όπου προστίθεται ότι το νοσοκομείο «διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου».

Αναλυτικά, το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης επισημαίνει:

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την ιατρική αντιμετώπιση περιστατικού, και των ανακριβών στοιχείων που σ΄ αυτά αναφέρονται, από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19. Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της. Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία».

Τι καταγγέλλει η γυναίκα

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι από τις 7:00 που ήταν στο Ιπποκράτειο κι εν τέλει την έστειλαν στο Παπαγεωργίου, μπήκε στην γυναικολογική για να γεννήσει στις 10:30. Χάθηκαν δηλαδή 3,5 πολύτιμες ώρες, γιατί ο Γολγοθάς της δεν είχε τελειώσει όταν έφτασε στο Παπαγεωργίου. Την βρήκαν θετική σε έλεγχο covid (σ.σ.: ούσα ασυμπτωματική) κι αντί να την πάνε να γεννήσει, την έβαλαν σε κλινική covid… Το νεογνό βγήκε εν τέλει άσφυγμο όπως αναφέρεται στη μήνυση και διασωληνώθηκε. Παρέμεινε στην εντατική 3 μήνες, αν και ήταν αμφίβολο ότι θα επανερχόταν και τελικά κατέληξε…

«Καταλογίζουμε ευθύνες και κατηγορούμε το μεν Ιπποκράτειο ότι δεν διέγνωσε τον κίνδυνο και στο ότι αργοπόρησαν εν μέρει και στο Παπαγεωργίου στη γυναικολογική, να κάνουν την καισαρική. Εχουμε υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου» είπε ο δικηγόρος της Χαράλαμπος Αποστολίδης μιλώντας επίσης στον Alpha.

Γιαννάκος: Της έκαναν εξετάσεις και της είπα να πάει στο σπίτι της

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος είπε βασιζόμενος σε μαρτυρία συναδέλφου του από το Ιπποκράτειο: Η γυναίκα προσήλθε μία ώρα πριν τη λήξη της εφημερίας. Η γυναίκα εξετάστηκε, έγινε υπερηχογράφημα, καρδιοτοκογράφημα, διαπίστωσαν ότι δεν είχε πρόβλημα και της είπαν να πάει σπίτι της κι αν διαπιστώσει πρόβλημα να πάει σε εφημερεύον νοσοκομείο. Αυτή είναι μαρτυρία συναδέλφων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος και πρόσθεσε ότι θα διαπιστωθεί από την εισαγγελική έρευνα.

Valuenews.gr

Το άρθρο Ιπποκράτειο για την έγκυο που έχασε το μωρό| «Δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της» εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.