Εντός 24 ωρών εκτελέστηκαν τρεις γυναίκες στο Ιραν.

Σύμφωνα με μία φιλανθρωπική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ιρανικές αρχές προέβησαν στην εκτέλεση των τριών γυναικών την Τετάρτη για τη δολοφονία των συζύγων τους.

Μεταξύ αυτών και μια κοπέλα που είχε αναγκαστεί να παντρευτεί όσο ήταν ακόμη ανήλικη.
Συγκεκριμένα, η Soheila Abadi απαγχονίστηκε στη φυλακή αφού καταδικάστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της , τον οποίο παντρεύτηκε πριν από 10 χρόνια, όταν ήταν 15 ετών.

Ακτιβιστές αναφέρουν πως πολλές από τις υποθέσεις αφορούν κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, κάτι που τα ιρανικά δικαστήρια δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν.

Ακριβή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των εκτελέσεων δεν υπάρχουν, καθώς οι ιρανικές αρχές δεν ανακοινώνουν επίσημα κάθε περίπτωση στην οποία έχει επιβληθεί η θανατική ποινή.

Σύμφωνα με την Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράν, ήταν μεταξύ των 32 ανθρώπων που εκτελέστηκαν μόνο την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των εκτελέσων είναι διπλάσιος συγκριτικά με πέρυσι.

Αναφέρουν ακόμη ότι το Ιράν εκτελεί επίσης περισσότερες γυναίκες από οποιαδήποτε άλλη χώρα, η πλειονότητα των οποίων θεωρείται ότι έχουν κριθεί ένοχες για τη δολοφονία των συζύγων τους.

Valuenews.gr

Το άρθρο Ιράν| Εκτέλεση τριών γυναικών μέσα σε μία ημέρα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά