Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση του Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος στην προσπάθεια του να βγάλει φωτογραφία έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιου.

Ο 23χρονος μαζί με την οικογένειά του ανέβηκαν στο ηφαίστειο των 1.281 μέτρων και βρέθηκαν σε απαγορευμένο μονοπάτι, όπου εκεί θέλησε να τραβήξει μια φωτογραφία. Το κινητό όμως γλίστρησε από τα χέρια του πέφτοντας στο ηφαίστειο.

Ωστόσο ο ίδιος δεν φαντάστηκε πως ενδεχομένως το smartphone του να μην έχει αντέξει με τέτοιες θερμοκρασίες και επιχείρησε να κατέβει στον κρατήρα για να το πιάσει, όμως έχασε την ισορροπία του και έπεσε και αυτός μέσα.

Σύμφωνα με την Guardian, οι ξεναγοί έτρεξαν σε βοήθειά του, ενώ εκλήθη η αστυνομία στο σημείο και σηκώθηκε και ελικόπτερο για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης.

Μικροτραυματισμένος αλλά σώος

Όταν τον έβγαλαν από τον Βεζούβιο, είχε αμυχές και μελανιές στα χέρια και την πλάτη.

Πλέον, ο ίδιος και τρεις συγγενείς του είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για εισβολή σε δημόσια γη. Κατά πληροφορίες, μετέβησαν στο ηφαίστειο χωρίς να έχουν εισιτήρια και πήραν το απαγορευμένο, επικίνδυνο μονοπάτι, παρότι υπήρχε σχετική ταμπέλα.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ένα 11χρονο αγόρι και οι γονείς του έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση στον κρατήρα του Σολφατάρα, ενός από τα 40 ηφαίστεια στα Φλεγραία Πεδία, δυτικά της Νάπολης. Το αγόρι πιστεύεται ότι λιποθύμησε λόγω αναθυμιάσεων πριν πέσει στον κρατήρα. Οι γονείς του προσπάθησαν να τον σώσουν, αλλά ο κρατήρας κατέρρευσε.

Ο Βεζούβιος, ο οποίος κατέστρεψε τις αρχαίες ρωμαϊκές πόλεις Πομπηία και Ερκολάνο όταν εξερράγη το 79 μ.Χ., θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον κόσμο λόγω της γειτνίασής του με τη Νάπολη και άλλες κοντινές πόλεις.

Valuenews.gr

Το άρθρο Ιταλία| Έπεσε μέσα στο Βεζούβιο για να βγάλει selfie εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.