Αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, που βλέπει τον εφιάλτη του Covid-19 να αναβιώνει και πάλι, καθώς μετά την ταχεία εξάπλωση τις τελευταίες δύο εβδομάδες πλέον τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται στο ένα εκατομμύριο.

Μόλις τη 17η Ιουνίου, η Ιταλία μέτραγε λιγότερα από 575.000 κρούσματα κορωνοϊού. Χθες, ο αριθμός έφθασε το 1,01 εκατ., ή με άλλα λόγια αυξήθηκε κατά 75% μέσα σε 16 ημέρες.

Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Υγείας, η αναζωπύρωση της πανδημίας αποδίδεται στην υποπαραλλαγή Όμικρον 5.

Η Ιταλία είναι μόλις η τέταρτη χώρα στον κόσμο όπου τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν το εκατομμύριο. Οι υπόλοιπες τρεις είναι οι ΗΠΑ (3,5 εκατ.), η Γερμανία (1,5 εκατ.) και η Γαλλία (1,4 εκατ.), κατά τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η έξαρση της πανδημίας καταγράφεται παρά την γενικά επιτυχή εκστρατεία ανοσοποίησης. Με βάση τα επίσημα στοιχεία μέχρι χθες, έχει εμβολιαστεί πλήρως το 90,1%. Με δεδομένο ότι το 96,6% του πληθυσμού είτε είναι πλήρως εμβολιασμένο ή έχει αναρρώσει από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες, θεωρητικά το επίπεδο ανοσίας έπρεπε να είναι υψηλό.

ValueNews.gr

Το άρθρο Ιταλία | Πάνω από 1 εκατ. ενεργά κρούσματα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.