Ο δήμαρχος μιας ιταλικής πόλης απαγόρευσε σε κομμωτές και κουρείς να λούζουν τα μαλλιά των πελατών τους δύο φορές με σαμπουάν σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης νερού, κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σοβαρές ξηρασίες των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Κάρλο Γκουμπελίνι, δήμαρχος του Castenaso, κοντά στη Μπολόνια στην περιοχή Eμίλια-Ρομάνα, είπε ότι χιλιάδες λίτρα νερού σπαταλώνται κάθε μέρα λόγω του διπλού λούσιμου, το οποίο πολλοί κομμωτές πιστεύουν ότι είναι ευεργετικό και ως εκ τούτου…το διπλό ξέβγαλμα.

Πιστεύεται ότι είναι ο μόνος δήμαρχος στην Ιταλία που έλαβε ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο θα περιλαμβάνει ελέγχους και πρόστιμα έως και 500 ευρώ για σαλόνια αισθητικής που παραβιάζουν τον κανόνα, καθώς η Ιταλία καταπολεμά την ξηρασία κατά τη διάρκεια ενός έντονου, παρατεταμένου καύσωνα.

Ο δήμαρχος είπε ότι ο κανόνας, που θα ισχύσει μέχρι το τέλη Σεπτεμβρίου έτυχε θετικής ανταπόκρισης. «Τα σχόλια ήταν θετικά», είπε. «Αυτό το διάταγμα δεν έχει στόχο να καταπιέσει, αλλά να ενδυναμώσει τους πολίτες». Ωστόσο, καθώς τα σαλόνια κομμωτικής του Castenaso άνοιξαν ξανά το πρωί της Τρίτης, κάποιοι δεν εντυπωσιάστηκαν τόσο.

Δήμαρχοι άλλων ιταλικών πόλεων και χωριών έχουν επίσης επιβάλει μέτρα περιορισμού του νερού, συμπεριλαμβανομένου του Μιλάνου, όπου τα δημόσια σιντριβάνια έχουν κλείσει.

ValueNews.gr

Το άρθρο Ιταλία | Πρόστιμα στα κομμωτήρια που λούζουν δύο φορές τους πελάτες εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.