Ο γνωστός ηθοποιός Ιωάννης Παπαζήσης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστό περιοδικό αναφέρθηκε στο ελληνικό κίνημα #Metoo καθώς και στην επόμενη ημέρα.

«Η μεγάλη φοβία που είχα στη ζωή μου ήταν ότι δεν θα γίνει αυτό όσο ζω εγώ. Ήταν δηλαδή ξεκάθαρο ότι σε κάποια φάση θα γινόταν και αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι είναι για καλό. Παραμένω ενεργός θεατής για να δω την εξέλιξή του. Γιατί αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο. Δεν θα ήθελα η επόμενη μέρα να βρει τον κόσμο με ριζωμένο φόβο. Αν θα μπορούσε να κερδίσει κάτι από όλο αυτό ο άνθρωπος, είναι να συνειδητοποιήσει ότι περνάμε σε μια νέα εποχή και ότι όλα αυτά δεν γίνονται εκδικητικά απέναντι σε κάποιους ανθρώπους αλλά γιατί αυτό είναι το σωστό».

Στην ερώτηση αν αποδέχεται τη φράση «πέσαμε από τα σύννεφα» ορισμένων συναδέλφων του και απάντησε: «Υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές. Υπάρχει από τη μια η άποψη των συναδέλφων μου στα media και από την άλλη η άποψή τους στα καφέ του θεάτρου. Πρόκειται για δύο διαφορετικές απόψεις. Ανοίγω τις ειδήσεις και ακούω κάποιους να λένε ότι έπεσαν από τα σύννεφα. Όταν όμως μιλάμε μεταξύ μας στο θέατρο, βλέπουμε ότι όλοι τα ήξεραν και δεν έχει πέσει κανείς από τα σύννεφα. Εγώ θεωρώ ότι παραμένω ίδιος και στα media και στα cafés του θεάτρου. Δεν έχω πέσει από τα σύννεφα και δεν θα πέσω γενικότερα. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τις περιπτώσεις δύο-τριών ανθρώπων. Για παράδειγμα, πριν από μερικές ημέρες βγήκε η καταπληκτική συνάδελφός μου Γιούλικα Σκαφιδά και μίλησε για έναν ξυλοδαρμό που υπέστη. Αυτό λοιπόν που θέλω να πω είναι ότι δεν πέφτω από τα σύννεφα πλέον με την ανθρώπινη φύση. Όλα αυτά είναι γύρω μας και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να καταπολεμηθεί και να τελειώσει αυτό το πράγμα. Θα με φόβιζε, ας πούμε, το να μην έβγαινε η Γιούλικα να το καταγγείλει στο σήμερα».

Valuenews.gr

Το άρθρο Ιωάννης Παπαζήσης για #Metoo| «Όταν μιλάμε στο θέατρο βλέπουμε ότι όλοι το ήξεραν» εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.