Το μαύρο ψάρι – ρομπότ μόλις 1,3 εκατοστά σε μέγεθος, κατασκευάστηκε από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα.

Μάλιστα φωτίζεται από ένα φως, το οποίο το βοηθάει να ανοίγει τα πτερύγιά του και να κουνάει το σώμα του. Οι επιστήμονες μπορούν να το ελέγξουν χρησιμοποιώντας το φως για να αποφύγει να συγκρουστεί με άλλο ψάρι ή με σκάφος, όταν βρίσκεται στην θάλασσα.

Έχει την ικανότητα να απορροφά τους ρύπους και να «ζωντανεύει» ακόμη και αν καταστραφεί, ενώ μπορεί να κολυμπήσει πιο γρήγορα από τα περισσότερα μαλακά στην αφή ρομπότ. Επίσης, αν κατά λάθος το φάει κάποιο άλλο ψάρι, μπορεί να χωνευτεί χωρίς να του προκαλέσει πρόβλημα καθώς είναι κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη, η οποία είναι βιοδιασπώμενη.

Ένας από τους ερευνητές του, η Γουάνγκ Γιουάν ανέφερε: «Κατασκευάσαμε ένα τόσο ελαφρύ ρομπότ μινιατούρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, για παράδειγμα σε βιοϊατρικές και επικίνδυνες επιχειρήσεις, ένα τόσο μικρό ρομπότ που μπορεί να περιοριστεί σε ένα τμήμα του σώματός σου για να σε βοηθήσει να εξαλείψεις κάποια ασθένεια»

Δείτε το βίντεο με το ψάρι-ρομπότ:

Valuenews.gr

Το άρθρο Κίνα| Έφτιαξαν ψάρι-ρομπότ που “τρώει” μικροπλαστικά στην θάλασσα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.