Για την οξεία ηπατίτιδα που χτυπά τα παιδιά και τον θάνατο του 13 μηνών βρέφους στην Ελλάδα καθώς και την πορεία του κορωνοϊού αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου ο Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος συμβούλεψε τους γονείς να μην ανησυχούν και τόνισε πως παρότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη βρει το ακριβές αίτιο και τον υπεύθυνο ιό για τη νόσο, τα συμπτώματα που δημιουργεί είναι «ήπια στη συντριπτική τους πλειοψηφία και τα σοβαρά περιστατικά είναι πάρα πολύ λίγα και σπάνια».

Ωστόσο, ο γιατρός εξέφρασε την ανησυχία του για τον διπλασιασμό των θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, που από μονοψήφιος πλέον είναι διψήφιος, γύρω στους 20 ημερησίως. Στα νοσοκομεία, πρόσθεσε, «η εικόνα είναι ανησυχητική καθώς παρότι οι εισαγωγές σε απλές κλίνες δεν πιέζουν τα νοσοκομεία, είναι πάρα πολλές για την εποχή».

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμμόρφωση σε μόρφωση αν δεν υπάρχει μια υποχρεωτικότητα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς να δείξει η κοινωνία και η πολιτεία ότι πραγματικά έχουμε πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν «τα κύρια όπλα μας», δηλαδή τις μάσκες και τα εμβόλια, ενώ έκανε λόγο για «ολέθρια αποτελέσματα από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, αν δεν ληφθούν μέτρα».

Valuenews.gr

Το άρθρο Καπραβέλος| Να μην ανησυχούν οι γονείς για την οξεία ηπατίτιδα, ανησυχητική η εικόνα με τον κορωνοϊό εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά