Σε παραίτηση από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται πως αναγκάζουν τον Μπόρις Τζόνσον οι διαδοχικές παραιτήσεις υπουργών του.

Αφού είδε την κυβέρνησή του να φυλορροεί με διαδοχικές παραιτήσεις, ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε τελικά να παραιτηθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει την επιστολή παραίτησής του.

Μπορεί μέχρι και την Τετάρτη να αρνιόταν πεισματικά να το κάνει, όμως οι νέες εξελίξεις και παραιτήσεις της Πέμπτης φαίνεται ότι δεν του άφησαν άλλα πολιτικά περιθώρια.

Σύμφωνα με το BBC,  όμως, θα συνεχίσει στην Πρωθυπουργία της χώρας, μέχρι το Φθινόπωρο.

Διαδοχικές παραιτήσεις

Ο υπουργός της Βρετανίας αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις και η υφυπουργός Οικονομικών Έλεν Γουάτελι ανακοίνωσαν σήμερα την παραίτησή τους, καθώς συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Επιπλέον, την παραίτησή του υπέβαλε και ο υπουργός Ασφαλείας, Ντέμιαν Χιντς αποτελώντας το τρίτο μέλος της κυβέρνησης Τζόνσον που παραιτήθηκε μέσα σε μια ώρα, το πρωί της Πέμπτης.

Σε επιστολή του ανέφερε πως “Δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία η παραίτηση δεκάδων συναδέλφων, όμως για την χώρα μας και για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία, χρειαζόμαστε μια αλλαγή ηγεσίας.

Παράλληλα, παραιτήθηκε και ο υπουργός Επιστημών, Τζορτζ Φρίμαν.

Ο Φρίμαν κατά την αποχώρησή του, τόνισε πως ο πρωθυπουργός λειτούργησε με “έλλειψη διαφάνειας και ειλικρίνειας απέναντι στα μέλη του Κοινοβουλίου”

Ο εν λόγω υπουργός αποτελεί το πεντηκοστό μέλος της κυβέρνησης που παραιτείται.

Παραιτήθηκε όμως και ο υπουργός Συντάξεων, Γκάι Όπερμαν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ήταν “ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη συμπεριφορά της ομάδας Νούμερο 10 κατά τη διάρκεια των περιορισμών για την Covid-19”. Καταφέρθηκε μάλιστα, εναντίον του πρωθυπουργού σημειώνοντας πως “Τα πρόσφατα γεγονότα, έχουν αποδείξει περίτρανα πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει με εσάς αρχηγό”.

Valuenews.gr

Το άρθρο Κατάρρευση του Τζόνσον| Μέσα στην ημέρα η παραίτησή του, σύμφωνα με το BBC εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά